Μαρτυρικό χωριό τα Κύργια και με την σφραγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το υπ' αριθμόν 49 Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο φύλλο εφημερίδας της κυβέρνησης 79 (τεύχος πρώτο στις 1 Ιουνίου 2017), χαρακτήρισε τα Κύργια  μαρτυρικό χωριό.

Δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων και στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος Δοξάτου αποτελεί η αναγνώριση των Κυργίων ως μαρτυρικό χωριό που υπέφερε από τη βαναυσότητα των βουλγάρων κατακτητών κατά την τρίτη βουλγαρική Κατοχή 1941-1944.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου Κος Δημήτριος Δαλακάκης σε ανακοίνωση του, δήλωσε: «Νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση που επιτέλους κατορθώσαμε να χαρακτηριστούν τα Κύργια μαρτυρικό χωριό και να λάβουν τη θέση που τους ανήκει στην ιστορία του τόπου μας.
Κάθε λαός οφείλει να σέβεται και να αναγνωρίζει την ιστορία των προγόνων του ώστε να διδάσκονται οι νέες γενιές από τα γεγονότα του παρελθόντος. Μόνο έτσι μπορεί το έθνος μας να διατηρήσει τις αξίες του, τα ιδεώδη και τα ιδανικά που μας κληροδότησαν οι πατεράδες μας.
Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τους κυρίους Στράτο Σαρρίδη και Δημήτριο Πασχαλίδη για την πολύτιμη βοήθειά τους σε υλικό που τεκμηρίωσε το δίκαιο αίτημά μας με ιστορικά ντοκουμέντα».

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου