Ένα δημοσίευμα - κόλαφος για τους αγενείς και υπερόπτες «επαγγελματίες» του τουρισμού στη Θάσο


Τα περιστατικά αντιεπαγγελματικής και αγενούς συμπεριφοράς πολλών επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού γίνονται κάθε μέρα και περισσότερα στη χώρα μας. Δυστυχώς είναι αρκετά και στο «δικό μας νησί», την Θάσο.
Λίγο η μεγάλη κίνηση της καλοκαιρινής περιόδου και η πληρότητα των ξενοδοχείων και καταλυμάτων, λίγο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Βαλκάνιων τουριστών για το νησί, φαίνεται πως δημιούργησαν ένα κλίμα υπεροψίας σε κάποιους επαγγελματίες, οι οποίοι αγνοούν μάλλον βασικούς κανόνες του τουριστικού… επιχειρείν.
Ένα δημοσίευμα αγανακτισμένης κυρίας που επισκέφτηκε φέτος τη Θάσο, αναφέρεται σε ένα γενικευμένο φαινόμενο αγένειας και υπεροψίας στο νησί και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την συνέχεια του τουρισμού στη Θάσο.  


Θάσος – Ευγένεια σημειώσατε 5-0!!!
Ένα Σαββατοκύριακο στη Θάσο είναι αρκετό να καταλάβεις ότι ό, τι γνωρίζουν σαν Έλληνες  από φιλοξενία έχει μείνει στην Αρχαία Ελλάδα. Εν έτη 2017 πληρώνεις και σε αντιμετωπίζουν σαν να ήσουν υποχρεωμένος να μείνεις εκεί ή να φας εκεί ή να κάνεις μπάνιο εκεί.

Hellooooo έχει και άλλα μέρη, άλλα νησιά, άλλο κόσμο που ξέρει να φερθεί ευγενικά και όπως αρμόζει σε οποιονδήποτε έχει να κάνει με κόσμο και ειδικά στις συνήθεις περιπτώσεις των ελληνικών καταλυμάτων-ξενοδοχείων που το value for money δεν υφίσταται σχεδόν ποτέ!

Και η απορία πάντα η ίδια, κάθε φορά που πάω στη Θάσο…. Τελικά  τι τουρισμό θέλουν να έχουν για να ξέρουμε. 
Έγιναν όλοι ιδιοκτήτες καταλυμάτων κάνοντας τα σπίτια τους ή τα οικόπεδά τους δωμάτια προς ενοικίαση,   είδαν να κινείται το χρήμα και ξέχασαν στην πορεία να μάθουν το βασικό που λέγεται «τρόπους».
Ναι τρόπους, τόσο απλό και τόσο σπάνιο στο νησί της Θάσου που στο τέλος δεν βλέπω να πατάει Έλληνας.
Θα μου πεις βέβαια και γιατί να τους νοιάζει σε ποιον νοικιάζουν.
Το ενδιαφέρον για αυτούς είναι απλά να νοικιάζουν.
Όμως εκτός από τα δωμάτια, είναι και οι ταβέρνες, οι πιτσαρίες, τα beach bars, οι καφετέριες που πρέπει να δουλέψουν.
Εκεί ας βολευτούνε τότε με δυο χωριάτικες και ένα τζατζίκι για δύο άτομα και όλα καλά. Να μην σχολιάσω καν αυτό το φοβερό συνήθειο που σε ταβέρνα, πιτσαρία, ιταλικό παίζει παντού συρτάκι και ελληνική μουσική μιας άλλης δεκαετίας. Δεν έχω πρόβλημα απλά να ενημερώσω ότι έχουμε 2017 για όσους το έχουν ξεχάσει.

Για να ασχοληθείς με τον τουρισμό θα πρέπει να διαθέτεις βασικά χαρακτηριστικά σαν άνθρωπος πρώτα και μετά σαν επαγγελματίας.
Η ευγένεια ας πούμε είναι ένα χαρακτηριστικό που κερδίζει πόντους από μόνη της.
Όταν είσαι ιδιοκτήτης καταλύματος και βλέπεις τους ενοικιαστές σου οφείλεις να πεις μια καλημέρα, όταν σε πληρώνουν πρέπει να πεις ευχαριστώ.
Όταν σου ζητήσουν κάτι πρέπει να δείξεις ότι έχεις τη διάθεση να ασχοληθείς με αυτό και να παραγκωνίσεις τα νεύρα σου που δεν αφορούν και κανέναν σε τελική ανάλυση.  Δεν θες να με δεις και μένα με νεύρα!! Ή μήπως θέλεις;

Και το φαινόμενο της σούπερ αγένειας δεν ήταν ένα και συγκεκριμένο περιστατικό στο νησί της Θάσου αλλά γενικό!
Βέβαια ανέκαθεν έλεγαν ότι δεν φημίζονται για τους τρόπους τους αλλά σκεπτόμενη καλοπροαίρετα ήθελα να πιστεύω ότι εφόσον συναναστρέφονται τόσα χρόνια με κόσμο θα έχουν εξανθρωπιστεί.
Μάταιη η σκέψη όμως.
Το γεγονός ότι το νησί «πάει τρένο» από μόνο του γιατί είναι προορισμός και για όλα τα Βαλκάνια, κάνει τους κατοίκους του υπερόπτες και αγενείς .
Δεν το κάνει δυστυχώς τίποτα ξεχωριστό πέρα από το γεγονός ότι βολεύει εμάς τους βορειοελλαδίτες σαν κοντινός προορισμός.

Βέβαια το ίδιο βολεύει η Χαλκιδική, η Λήμνος πια και αν ανοίξετε το χάρτη όλο και κάτι άλλο θα βρείτε!!!
Καλό είναι να δίνουμε τα λεφτά μας αν μη τι άλλο σε κάποιον που θα μας χαμογελάσει όταν μας δει!!
Ευτυχώς έχω γνωρίσει πολλούς που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!

http://justlina.gr/thasos-evgenia-simiosate-5-0/#.WW2thx68cro.facebook


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου