Νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Δράμας


Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 ξεκινά στο Νοσοκομείο Δράμας η λειτουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την τοπική μας κοινωνία και ένα αίτημα των φορέων της Δράμας εδώ και πάρα πολύ καιρό που τελικά υλοποιήθηκε.
Η Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στη Δράμα είναι η 57η κατά σειρά Μονάδα του ΟΚΑΝΑ σε ολόκληρη τη χώρα και η 9η, η οποία καλύπτει τις ανάγκες της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης.

Τα Θεραπευτικά Προγράμματα Υποκατάστασης, του ΟΚΑΝΑ παρέχουν ολοκληρωμένη θεραπεία σε άτομα εξαρτημένα από τα οπιοειδή, η οποία περιλαμβάνει την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εξαρτημένων ατόμων αλλά και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Στις θεραπευτικές μονάδες υποκατάστασης, παράλληλα με τη χορήγηση του υποκατάστατου, παρέχεται και ψυχοκοινωνική υποστήριξη από τους ψυχίατρους, τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς που στελεχώνουν τις μονάδες, ενώ αντιμετωπίζονται και τα ιατρικά προβλήματα των ασθενών.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος και ο διοικητής του νοσοκομείου Δράμας Νίκος Λιάτσης: «Η αγαστή συνεργασία μεταξύ ΟΚΑΝΑ και Νοσοκομείου Δράμας, αλλά και η αμέριστη στήριξη των φορέων της πόλης και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας έδωσαν σάρκα και οστά στην προσπάθεια ίδρυσης και λειτουργίας της Μονάδας, η οποία έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων που αναζητούν θεραπεία.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι την ίδια στήριξη θα έχει και κατά τη λειτουργία της η Μονάδα, η οποία - στελεχωμένη με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό - θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη».
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου