Απ το Ευρύπεδο Κυργίων στα Μάλια της Κρήτης


Χίλια χιλιόμετρα μακριά από τη Δράμα, στα Μάλια της Κρήτης, ένα ζευγάρι Δραμινών αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή του τόπου μας στη μακρινή μεγαλόνησο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει Δραμινός από την Κρήτη και κυρίως από τα Μάλια και το νομό Ηρακλείου και να μην επισκεφτεί το Χρυσό Βαρέλι: την ταβέρνα του Αχιλλέα και της Ερασμίας στην καρδιά των Μαλίων.Τρία χρόνια τώρα ζουν και εργάζονται στην Κρήτη έχοντας πάρει μαζί τους την γνωστή Μακεδονίτικη φιλοξενία, την τεράστια εμπειρία τους στον χώρο της εστίασης και φυσικά το… Χρυσό Βαρέλι – την γνωστή ταβέρνα του Αχιλλέα στο Ευρύπεδο Κυργίων.
«Όπου και να πάω το Χρυσό Βαρέλι θα μ’ ακολουθεί» λέει ο Αχιλλέας και ξεκαθαρίζει πως η δική του η ρακή είναι από τις καλύτερες της Κρήτης.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να πιεις από τη ρακή μου και να έχεις βαρύ κεφάλι την επόμενη ημέρα».

Ο Αχιλλέας σε στιγμή περισυλλογής

Ο Αχιλλέας και η Ερασμία μετακόμισαν στα Μάλια για να φτιάξουν τον δικό τους χώρο στον τομέα της εστίασης. 
Με πολύ μεράκι, αγάπη για τη δουλειά τους και φυσικά φαντασία, έστησαν ένα καταπληκτικό κατάστημα το οποίο ξεχειλίζει από παράδοση και φιλοξενία.
Το Χρυσό Βαρέλι δεν είναι μια απλή ταβέρνα.
Είναι το στέκι των ντόπιων και ο πυρήνας της Δράμας στα Μάλια.

Δεξιά η σεφ του καταστήματος Ερασμία και δίπλα της η βοηθός της Εύα...μετά από μια κουραστική ημέρα

 Μέσα σε τρία μόλις χρόνια ο Αχιλλέας και η Ερασμία κατάφεραν με την αγάπη τους να φέρουν το Χρυσό Βαρέλι στην πρώτη θέση της καρδιάς των ντόπιων αλλά και των Δραμινών και των Βορειοελλαδιτών που ζουν στην περιοχή.
Και μια πολύ σημαντική σημείωση: Τα γευστικότατα πιάτα του μαγαζιού είναι δημιουργίες της Ερασμίας με την πολύτιμη βοήθεια της γλυκύτατης Εύας, η οποία είναι – από πού αλλού; - από τη Δράμα φυσικά.


Αν βρεθείτε στα Μάλια, επισκεφτείτε το Χρυσό Βαρέλι.
Είναι σίγουρο πως οι γεύσεις και η φιλοξενία των ιδιοκτήτων του, θα κερδίσουν την καρδιά σας.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου