Η Δράμα εκτός του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων


Η Δράμα, η οποία ταλανίζεται από την ανεργία και την έλλειψη ανάπτυξης, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων συνδικαλιστικών οργανισμών της χώρας αλλά και της περιφέρειας μας, έμεινε εκτός του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, για το χρονικό διάστημα από 02.10.2017 έως 22.12.2017 - ήτοι 60 ημέρες -  στο Διδυμότειχο του Έβρου θα διατεθούν 941 γεύματα ημερησίως που αντιστοιχούν στο ποσό των 127.035, στην Καβάλα 1.000 γεύματα ημερησίως (135.000) στα Άβδηρα στην Ξάνθη 1.115 γεύματα (150.525), στην Ξάνθη 2.500 γεύματα (337.500)  και στην  Κομοτηνή 1.500 γεύματα ημερησίως (202.500).
Το θέμα έλαβε δημοσιότητα μετά την αναφορά της βουλευτού Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαράς Κεφαλίδου προς τους αρμόδιους υπουργούς.
«Τα σχολεία της Δράμας δεν συμπεριελήφθησαν στο Πρόγραμμα παροχής Σχολικών Γευμάτων, γιατί “άκουσον άκουσον” τα ποσοστά ανεργίας στη συγκεκριμένη πόλη, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είναι  μικρότερα (!) σε σύγκριση με άλλες περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα (π.χ. Καβάλα, Διδυμότειχο, Άβδηρα, Ξάνθη και Κομοτηνή)» τονίζει μεταξύ άλλων η κα Κεφαλίδου.


Κατάθεση Αναφοράς για την εξαίρεση των σχολείων της Δράμας από το Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων
Πιο συγκεκριμένα η Χαρά Κεφαλίδου αναφέρει στην αναφορά της προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ε. Αχτσιόγλου και Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου:
«Με έκπληξη διαπιστώνει κανείς με την Προκήρυξη Διαγωνισμού (Αρ. Διακήρυξης 06/2017) που αφορά σε Υπηρεσίες Σχολικών Γευμάτων, ότι ούτε ένας Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας δεν συγκαταλέγεται στους Δήμους που τελικά επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Αναθέτουσα αρχή είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου – Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Υπεύθυνο όμως για την υλοποίηση του προγράμματος είναι το Υπουργείο Εργασίας. Τα σχολεία της Δράμας δεν συμπεριελήφθησαν στο Πρόγραμμα παροχής Σχολικών Γευμάτων, γιατί “άκουσον άκουσον” τα ποσοστά ανεργίας στη συγκεκριμένη πόλη, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είναι  μικρότερα (!) σε σύγκριση με άλλες περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα (π.χ. Καβάλα, Διδυμότειχο, Άβδηρα, Ξάνθη και Κομοτηνή).
 «Τα επίσημα καταγεγραμμένα ποσοστά ανεργίας στη Δράμα ξεπερνούν το 32% χωρίς να συγκαταλέγονται σε αυτά όσοι άνεργοι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν αναζητώντας μια θέση εργασίας στο εξωτερικό. Δυστυχώς, η περιοχή μας κατέχει το θλιβερό ρεκόρ του χαμηλότερου κατά κεφαλής εισοδήματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Πιο θλιβερό όμως είναι ότι η Κυβέρνηση βάζει στο ζύγι τους ανέργους. Προφανώς για να εξαιρεί την πόλη μας από το Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων θεωρεί ότι στη Δράμα η ανάπτυξη καλπάζει.
Η Κυβέρνηση ζει σε εικονική πραγματικότητα τη χθεσινή «παράσταση» στο Υπουργείο Εργασίας με τραγικούς κομπάρσους τον κ. Τσίπρα και την κ. Αχτσιόγλου. Για ακόμη μια φορά ακολούθησαν τη γνωστή πια σε όλους τους Έλληνες τακτική τους: όταν δεν τους βολεύει η πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για αυτήν… απλά την αλλάζουν. Οι πολίτες όμως βιώνουν καθημερινά τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της Κυβέρνησης έχει δημιουργήσει γονατίζοντας την ελληνική κοινωνία», τόνισε σε δήλωσή της η Χαρά Κεφαλίδου.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου