Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δήμους Δράμας και Παγγαίου


Με τον δήμαρχο Δράμας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το σημαντικό ρόλο των δήμων στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων μέσα από τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσουν, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο στο Δημαρχείο της πόλης, δεύτερο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία.
«Θέλω να συγχαρώ το δήμο Δράμας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «για το έργο που έχει επιτελέσει και ειδικά για την ευαισθησία που έχει επιδείξει σε ζητήματα κοινωνικής συνοχής. Μιλάμε πολύ συχνά και βάζουμε πολύ συχνά στο επίκεντρο του δικού μας λόγου τα ζητήματα που αφορούν τις αναπτυξιακές προοπτικές της κάθε περιοχής. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δήμοι είναι το πρώτο και το τελευταίο αποκούμπι μιας κοινωνίας στην οποία δυστυχώς οι κοινωνικές ανισότητες εντείνονται. Οι κοινωνικές δομές και οι κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσουν οι δήμοι είναι εξαιρετικά σημαντικές σε μια εποχή όπου το κεντρικό κράτος δείχνει στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής μεγάλες αδυναμίες».

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμμετείχε σε σύσκεψη των τοπικών φορέων όπου συζητήθηκαν όλα τα αναπτυξιακά προβλήματα και θέματα της ακριτικής Δράμας.
Στο τέλος της συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στη συζήτηση που έγινε δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της οδικής σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό, ενώ συμπλήρωσε πως η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Δράμας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται παραμελημένη και ως προς το θέμα των δασικών οδικών υποδομών, ενώ στο τραπέζι μπήκαν και θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική πολιτική και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη, τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη και άλλους  παράγοντες του δήμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Δήμο Παγγαίου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, τον Δήμο Παγγαίου, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα.

Στην έδρα του Δήμου Παγγαίου, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποδέχτηκε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και η Δημοτική Αρχή, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στο έργο του, παρουσιάζοντας, στη συνέχεια, τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο Δήμος Παγγαίου, αλλά τονίζοντας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.
Στο ίδιο πλαίσιο δόθηκε έμφαση από τον δήμαρχο Παγγαίου στις εφαρμογές αξιοποίησης του Γεωθερμικού Πεδίου Χαμηλής Θερμοκρασίας Ακροποτάμου, οι οποίες εντοπίζονται και στους τρεις τομείς παραγωγής.
Η αξιοποίηση της διαθέσιμης γεωθερμικής ενέργειας, όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη, τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου στην τοπική κοινωνία και την υλοποίηση ενός υγιούς και βιώσιμου αναπτυξιακού έργου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Παγγαίου, για το πως δηλαδή η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, ώστε το Γεωθερμικό Πεδίο Ακροποτάμου να αποτελέσει υπόδειγμα για οργανωμένη βιώσιμη ανάπτυξη: «Εστιάζω, στις παρεμβάσεις μου, σε ζητήματα ανάπτυξης γιατί εκεί θα κριθούμε όλοι. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά μέσα από συγκεκριμένη πολιτική η οποία θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, θα μειώσει τους φόρους και θα επιτρέψει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη των εκπροσώπων φορέων στην Καβάλα

Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε γνώστης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου Παγγαίου, αναφερόμενος, παράλληλα, σε μοχλούς ανάπτυξης μέσα από τους οποίους θα επέλθει ο δυναμικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και η αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, εκφράζοντας τη στήριξή του και στα τοπικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παγγαίου καθώς και στις διαδικασίες τυποποίησης και εξαγωγής: « Η ανάπτυξη, την οποία οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία, πάντοτε με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τις ιδιαίτερες δυνατότητες του κάθε τόπου, αλλά και στην παράλληλη ανάπτυξη του Τουρισμού και του Πολιτισμού, μπορεί να βρει την έκφρασή της  στον Δήμο Παγγαίου».

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Χρονόμετρο Καβάλας


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου