Project Δράμα 2020: αβανταδόρος της έντασης στα δημοτικά συμβούλια ο Μαμσάκος


Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σχεδίου τραμπουκισμού των συμβούλων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δράμας(!!!) κατηγορεί ευθέως τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο η δημοτική παράταξη Project Δράμα 2020.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αλλά και σε ανάρτηση στον λογαριασμό της παράταξης στο fb, η «Project Δράμα 2020» αναφέρει ότι ο αβανταδόρος της έντασης στα δημοτικά συμβούλια είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Δράμας.
Μάλιστα η δημοτική παράταξη στο λογαριασμό της στο fb ανάρτησε φωτό όπου παραποιώντας το σήμα από την πασίγνωστη αμερικανική δραματική σειρά φαντασίας Game of Thrones αντικατέστησε τις φωτογραφίες των ηρώων της σειράς με τις φωτό των επικεφαλής των παρατάξεων στο δήμο Δράμας.
Θέλοντας έτσι να δείξει ότι και στο Δήμο Δράμας όπως στην συγκεκριμένη σειρά, το κυνήγι της εξουσίας οι προδοσίες, οι δολοπλοκίες και τα πάθη, είναι τα βασικά στοιχεία στο… Παιχνίδι του Στέμματος.

Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτηση στο fb αναφέρονται τα εξής:

Είχαμε συνηθίσει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο να δεχόμαστε επιθέσεις, όπως και οι υπόλοιπες αντιπολιτεύσεις, από συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, το χαμόγελο του δημάρχου όσο αντιδήμαρχός του τραμπούκιζε, λεκτικά, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αυτήν τη φορά, αποκάλυψε ότι όλο αυτό είναι ένα οργανωμένο σχέδιο από τον ίδιο το δήμαρχο...
Επιτέλους, κύριε Μαμσάκο, κάντε αυτό για το οποίο σας ψήφισαν οι δραμινοί. Διοικήστε ως δήμαρχος και μην κρύβεστε πίσω από τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου και τους "οξύθυμους" συμβούλους σας. Σταματήστε να αποφεύγετε τον διάλογο με την αντιπολίτευση. Εκτός και αν δεν τα βγάζετε πέρα...
Τον σιδηρούν θρόνο σας τον έχετε με ημερομηνία λήξης...
Το 2019 έρχεται...

Το δελτίο τύπου της παράταξης
Μαμσάκος: ο αβανταδόρος της έντασης στα δημοτικά συμβούλια

Στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Ιουλίου αποκαλύφθηκε επιτέλους ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός των επιθέσεων που δέχεται η αντιπολίτευση από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, σχεδόν σε κάθε συμβούλιο. Είναι ο ίδιος ο δήμαρχος. Μέχρι τώρα είχαμε συγκεκριμένους συμβούλους, που, εργολαβικά, έπαιζαν το ρόλο του μπουρλοτιέρη. Ο κύριος Μαμσάκος προσεκτικά κρυβόταν πίσω από τα μπράτσα και τα πάθη τους. Την περασμένη Πέμπτη όμως, το σαρδόνιο χαμόγελό του αποκάλυψε ότι όλα αυτά δεν είναι παρά ένα οργανωμένο πλάνο.
Η συμπεριφορά του κυρίου δημάρχου μέσα στα δημοτικά συμβούλια έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας. Επικαλείται τις διακοπές από την αντιπολίτευση, τις ελάχιστες φορές που επιλέγει να τοποθετηθεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όταν ο ίδιος δίνει εντολές να ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Όσο ο κύριος Μαμσάκος αποφεύγει το διάλογο και δυσχεραίνει τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, εμείς θα τον εγκαλούμε να γίνει επιτέλους αυτό για το οποίο τον ψήφισαν οι δραμινοί, δήμαρχος Δράμας. Δεν θα το κάνει, αλλά σε λιγότερο από δύο χρόνια, ούτως ή άλλως, δεν θα μπορεί.
Για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τα έχουμε ήδη πει. Μας έκανε σε λίγες μόνο συνεδριάσεις να αναπολούμε τον προκάτοχό του, τον οποίο η παράταξή μας τόσο κατέκρινε. Αυτό, τα λέει όλα.
Κατά τα άλλα, η παράταξή μας έθεσε τέσσερα σημαντικά προ ημερησίας θέματα:
1)        Πρώην στρατόπεδο Ανδρικάκη: Σε συνέχεια της πρότασης που αναπτύξαμε την περασμένη εβδομάδα, ρωτήσαμε αν η δημοτική αρχή έχει σκοπό να ξεκινήσει διαδικασίες για να ζητήσει ο δήμος Δράμας την παραχώρηση του Ανδρικάκη. Μας απάντησαν ότι το συζητάνε μόνοι τους (!) προς το παρόν και όταν θα είναι η ώρα ίσως το συζητήσουν και με τις υπόλοιπες αντιπολιτεύσεις. Ωστόσο, η διαπίστωση ότι δεν είναι καιρός για τέτοια projects, όπως επίσης και οι αμφιβολίες σχετικά με το τι θα το κάνουμε αν το πάρουμε, δείχνουν ότι η δημοτική αρχή και δεν γνωρίζει τις διαδικασίες (για να μας παραχωρηθεί πρέπει ούτως ή άλλως να έχουμε συγκεκριμένο πλάνο σχετικά με το τι θα το κάνουμε) και δεν έχει την όρεξη να ασχοληθεί με κάτι μεγαλόπνοο για τη Δράμα.
2)        Αγία Βαρβάρα: Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να γίνει μια καμπάνια ενημέρωσης στους νέους, στην πλειοψηφία τους, συνδημότες μας σχετικά με τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τους κοινόχρηστους χώρους. Η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας δεν τιμά κανέναν μας. Η δημοτική αρχή επέλεξε να ανάγει συλλήβδην όλους όσους μαζεύονται στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας σε «πρεζόνια» (ακούστηκε δυστυχώς από τουλάχιστον έναν αντιδήμαρχο), που τους λείπει η παιδεία και ο πολιτισμός. Με γενικεύσεις και μετάθεση ευθυνών έμαθαν να αντιμετωπίζουν ζητήματα που δεν μπορούν να λύσουν. Ας τους κρίνουν οι πολίτες. Το Project Δράμα 2020 θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον για το θέμα.
3)        Απορρίμματα φυτοφαρμάκων στις αγροτικές περιοχές του δήμου:  Είναι ένα θέμα, που έχει σημαντικό οικολογικό αντίκτυπο. Η δημοτική αρχή αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να βρει λύσεις, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης των αγροτών όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Μια άμεση κίνηση θα ήταν να μπούνε ειδικοί κάδοι στα σημεία υδροληψίας των χωριών, εκεί δηλαδή που γεμίζουν τα ψεκαστικά οι αγρότες με τα φυτοφάρμακα.
4)        Γεφυράκι Νέας Αμισού:  Πρόκειται για το γεφυράκι που βρίσκεται εντός του οικισμού, το οποίο έχει πολλά χρόνια που έχει κατασκευαστεί και χρειάζεται κάποιες παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, αλλά, κυρίως, η ασφάλεια των συνδημοτών μας στη Νέα Αμισό, που χρησιμοποιούν τη γέφυρα. Η δημοτική αρχή απάντησε ότι θα εξετάσει αν είναι της δικής της αρμοδιότητας και αναλόγως θα πράξει.
Το Project Δράμα 2020 είναι εδώ. Από την πρώτη ώρα παρουσίας μας στα δημοτικά συμβούλια καταθέτουμε προτάσεις, αναδεικνύουμε θέματα, κάνουμε ερωτήσεις που μας θέτουν οι συμπολίτες μας. Δεν περιμένουμε κανέναν εκλογικό νόμο για να δηλώσουμε παρόντες στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν ασχοληθήκαμε επειδή υπήρχαν οι συνθήκες να κερδίσουμε, αλλά γιατί επιλέξαμε να ζήσουμε σε αυτόν τον τόπο και είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε για το καλύτερο. Και θα προσπαθούμε, μέχρι να κερδίσουμε το δικαίωμα να ζήσουμε σε μια καλύτερη Δράμα.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου