Υπογράφηκε από το Νίκο Χαρακίδη η σύμβαση για τα Λουτρά των Ελευθερών


Πανηγυρική ατμόσφαιρα επικράτησε χθες το μεσημέρι στο γραφείο της εταιρίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης «Εργοανάπτυξη Α.Ε.».
Υπεγράφη η σύμβαση για την παραχώρηση των Λουτρών των Ελευθερών σε ιδιώτη, προκειμένου αυτός να τα αξιοποιήσει. Όλοι ήταν αυτή τη φορά σίγουροι, ότι τη δέσμευση που ανέλαβε ο ιδιώτης θα τηρηθεί και η επένδυση θα γίνει.
Είναι η δεύτερη φορά που η εταιρία αναθέτει τα λουτρά σε ιδιώτη.
Την πρώτη φορά επί Αρχέλαου Γρανά ο ιδιώτης, ενώ προσπάθησε δεν είχε αποτέλεσμα κι έτσι αποχώρησε από την περιοχή.
Χθες η υπογραφή της σύμβασης έγινε ανάμεσα στον Πρόεδρο της εταιρίας Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, τον γενικό διευθυντή της Γιώργο Μπλέτσα και τον επενδυτή Νίκο Χαρακίδη.
Στη υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρίας, το διοικητικό της συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, αλλά και συγγενικά πρόσωπα του επενδυτή.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη χθες, ο κ. Χαρακίδης έχει υποχρέωση να λειτουργήσει τα λουτρά το αργότερο σε 4 χρόνια. Παραχωρήθηκε σε αυτόν η περιοχή των λουτρών των Ελευθερών, για τα επόμενα 35 χρόνια. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2052.
Δείχνει και είναι αποφασισμένος να τρέξει την επένδυση, στο πιο δύσκολο κομμάτι της, τις αδειοδοτήσεις.
 Έχει υποσχεθεί να λάβει μέτρα προφύλαξης της περιοχής, προκειμένου να μην υπάρχουν περιστατικά βανδαλισμών, που κατά τοι παρελθόν πλήγωσαν τα λουτρά των Ελευθερών. Σύντομα – άλλωστε εκεί – θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει εργοτάξιο.
Ο Αλ. Ιωσηφίδης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εργοανάπτυξης Α.Ε.», είπε στους δημοσιογράφους: «Για μας σήμερα είναι μία μεγάλη μέσα. Το ότι υπογράφουμε με τον επενδυτή τη σύμβαση, είναι αποτέλεσμα μιας τεράστιας προσπάθειας, η οποία σε γενικές γραμμές, έμεινε μακριά από τη δημοσιότητα. Φτύσαμε αίμα για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Προηγήθηκε ένας πεντακάθαρος διαγωνισμός. Να ξέρει ο επενδυτής ότι  θα είμαστε μαζί του, δίπλα του.
 Ευχαριστώ το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο, τους κυρίους Μπλέτσα και Σίμο. Εύχομαι στον επενδυτή καλή επιτυχία. Θέλουμε να πάρει σάρκα και οστά η επένδυση, γιατί αυτή θα φέρει ανάπτυξη».
Ο κ. Νίκος Χαρακίδης, γιος του πρώην Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη, ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν, την εταιρία, τα στελέχη της, τον Πρόεδρό της, το Διοικητικό Συμβούλιο και φυσικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.
«Για μας σήμερα ξεκινά σκληρή δουλειά. Ήδη εργαζόμαστε για τις αδειοδοτήσεις», είπε ο Ν. Χαρακίδης.
Ο κ. Αντωνιάδης, αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, έδωσε συγχαρητήρια, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι μέσα από τις επενδύσεις και μόνο από αυτές, θα έρθει η ανάπτυξη.
Τέλος ο Αρχέλαος Γρανάς, πρώην αντιπεριφερειάρχης μίλησε λέγοντας ότι το νομικό πλαίσιο για τις συμφωνίες που προηγήθηκαν κι αυτή που έγινε χθες, εξασφαλίστηκε με δουλειά που έγινε επί των ημερών του.

www.proininews.gr


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου