Φίλοι των Ζώων Δράμας: Ο φαύλος κύκλος των αδέσποτων στον Δήμο Δράμας


Για εγκατάλειψη αδέσποτων σκυλιών στο Νεκροταφείο πίσω από το πάρκο των Κομνηνών κατηγορεί τον Δήμο Δράμας ο φιλοζωικός πολιτιστικός σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» με ανάρτηση του στο λογαριασμό που διατηρεί στο fb.
Οι Φίλοι των Ζώων Δράμας δημοσιεύουν φωτογραφίες για του «λόγου το αληθές» ενώ στο τέλος της ανάρτησης τους αφήνουν σαφέστατες αιχμές για το αν τελικώς τα χρήματα που διατίθενται από τον δήμο Δράμας(80.000) για την μέριμνα των αδέσποτων ζώων «πιάνουν πραγματικά τόπο».

Η Ανάρτηση του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας»

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ??-ΑΝΑΖΗΤΗΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ
Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο της μέριμνας του Δήμου Δράμας για τα αδέσποτα, σε νεκροταφείο!!
 ΙΔΙΩΤΗΣ πέταξε τα κουτάβια από την γέννα του ιδιόκτητου σκύλου του στο κέντρο της Δράμας.
Όταν οι καταστηματάρχες άνοιξαν την Παρασκευή το πρωί τα καταστήματα τους αντίκρισαν μπροστά στην είσοδο Καφέ πέντε κουτάβια τα οποία όλα φορούσαν περιλαίμιο. Ως αδέσποτα πλέον ειδοποιήθηκε από τον σύλλογο ο Δήμος Δράμας για να μεριμνήσει για την προστασία τους.
 Με παρόντες τους εθελοντές του συλλόγου οι οποίοι ζήτησαν από τον Δήμο ουσιαστική μέριμνα για τα κουτάβια αλλά φυσικά δεν εισακούστηκαν, μεταφέρθηκαν και αφέθηκαν από τον υπάλληλο του κυνοκομείου ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ πίσω από το πάρκο των Κομνηνών ανεμβολίαστα και χωρίς καν αποπαρασίτωση.
Χθες που ανεβήκαμε στα νεκροταφεία υπήρχαν μόνο δύο από αυτά που τριγύριζαν πάνω στους τάφους.
 Ο τροποποιητικός Νόμος 4235/14 ορίζει ξεκάθαρα στο Άρθρο 5 παράγραφος 1(ε) ως αδίκημα την εγκατάλειψη οικόσιτου ζώου
Επίσης στο Άρθρο 9 παράγραφος 1 ορίζεται σαφώς η υποχρέωση του Δήμου για την μέριμνα, περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων ΜΗ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ενώ η παράγραφος 4 του ιδίου άρθρου ορίζει ότι τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέγονται οδηγούνται στα υπάρχοντα καταφύγια, στα δημοτικά κτηνιατρεία ή σε ιδιωτικά ιατρεία για μέριμνα και φιλοξενία.
Ο Νόμος σαφώς απαγορεύει την εγκατάλειψη οικόσιτου ζώου και σαφώς δεν ορίζει τα νεκροταφεία χώρο φιλοξενίας κουταβιών !!
Ας προβληματιστούμε όλοι πλέον όσο αφορά την εγκατάλειψη οικόσιτων (γιατί μας αφορά όλους, φιλόζωους και μη)και ας σκεφτούμε σοβαρά τι αποδίδει το πρόγραμμα μέριμνας των αδέσποτων του Δήμου Δράμας που στηρίζεται με 80.000 ευρώ από τις τσέπες των πολιτών !!

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου