«Κίνημα Πιστών» στην Καβάλα υπέρ της ενθρόνισης του Αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου ως Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος

Πληθαίνουν οι φωνές στην Καβάλα που ζητούν -επισήμως πλέον- από  την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος την ενθρόνιση του Καβαλιώτη Αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου στην θέση του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου μετά την «κοίμηση» του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Προκοπίου.
Η πρώτη επίσημη κίνηση από την πλευρά της αυτοδιοίκησης έγινε από τον δήμο Νέστου.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου της Πέμπτης 24 Αυγούστου 2017, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνο ψήφισμα ζητώντας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη βούληση του λαού της Καβάλας και να εκλέξει νέο Μητροπολίτη ΦΝΘ τον ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους και με σημαντική προσφορά Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Παύλο Κίτσο.
Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά τόσο στην καταγωγή του πατέρα Παύλου -από τη Γραβούνα του Νέστου Καβάλας- όσο και στην αξιοσημείωτη προσφορά του τόσο στην ιδιαίτερη περιοχή του Νέστου εν γένει -μέσα από την επιτυχημένη θητεία του στο Γηροκομείο της Χρυσούπολης- όσο και στον Νομό Καβάλας ιδιαιτέρως αλλά και στο πνευματικό έργο του Αρχιμανδρίτη.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kavalapost.gr σε σχετικό ρεπορτάζ:
«Σαφέστατα και πρόκειται για μία κίνηση ιδιαίτερα «βαριάς» πολιτικής σημασίας, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου, ως ο άμεσος φορέας Δημοκρατίας και εκπροσώπησης του λαού της περιοχής, αφουγκράστηκε μια σχεδόν «καθολική» επιθυμία και τη «μετέφρασε» σε πράξη.
Μένει να δούμε αν οι υπόλοιποι φορείς του Νομού (δήμοι, Περιφέρεια, βουλευτές) θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Νέστου ή αν θα παραμείνουν άβουλοι και… άλαλοι κρατώντας «ισορροπίες». Ως συνήθως…»

Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος: Η ποιμαίνουσα Εκκλησία μας καιρώ τω δέοντι και τη καθοδηγήσει του Αγίου Πνεύματος θα δώσει την ως Εκείνο κρίνει λύσιν».

Πάντως ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος από τις αρχές του Αυγούστου ήδη, εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση-δήλωση χαρακτηρίζοντάς τα ως «πρόωρα» και «ανοίκεια» και δηλώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, εμπιστοσύνη στην Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του π. Παύλου.

«Κατ’ αυτάς τας ημέρας κυκλοφορούν εις τα ηλεκτρονικά διαδυκτιακά μέσα προτάσεις περί πληρώσεως της έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γεγονός το οποίον θεωρούμεν πρόωρον και ανοίκειον, καθότι το σκήνωμα του μακαριστού μας πατρός Μητροπολίτου Προκοπίου νωπόν κείται εν τω τάφω.

Φρονώ ότι η ποιμαίνουσα Εκκλησία μας καιρώ τω δέοντι και τη καθοδηγήσει του Αγίου Πνεύματος θα δώσει την ως Εκείνο κρίνει λύσιν».

Αρχιμ. Παύλος Κίτσος

Φωτογραφία: Λάσκαρης Τσούτσας
Με πληροφορίες από kavalapost.gr

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου