Γιάννης Ξανθόπουλος: Κατακριτέα η ενέργεια του Δημάρχου Δράμας αλλά με πολλά ελαφρυντικά


Την θέση του για την καταγγελία εναντίον του Δημάρχου Δράμας όσον αφορά την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης έργου σε εργολάβο, με στόχο την βοήθεια του συνδέσμου εργοληπτών Δράμας, εκφράζει με ανάρτηση του στο fb ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ξανθόπουλος.
«Κατακριτέα η ενέργεια αλλά με πολλά ελαφρυντικά σε σχέση με παλαιότερες ανάλογες» τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ξανθόπουλος και αναφέρει ανάλογη περίπτωση από το κοντινό παρελθόν όπου δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.

Η ανάρτηση του Γιάννη Ξανθόπουλου

Από τη σειρά αναρτήσεων : Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

"Κατηγορείται " ο Δήμαρχος Δράμας για απευθείας ανάθεση έργου σε μέλος συλλόγου προκειμένου να "καρπωθεί "το εργολαβικό όφελος ο σύλλογος.
Κατακριτέα η ενέργεια αλλά με πολλά ελαφρυντικά σε σχέση με παλαιότερες ανάλογες .
Και αυτό γιατί τουλάχιστον το έργο θα γίνει, ενώ στο παρελθόν τα έργα ήταν «μαϊμούδες», και το σύνολο των χρημάτων το έπαιρναν οι "σύλλογοι ".
Θυμίζω λοιπόν την περίπτωση, από την εποχή των «παχέων αγελάδων», όπου αυτοδιοικητικός της Δράμας καλούσε δημόσια τους Δημάρχους να βάλουν από ένα έργο μαϊμού στο πρόγραμμα τους, όπως έπραξε ο ίδιος και να δοθούν όλα τα χρήματα σε ομάδα της πόλης.
Ερώτηση :Ποιος από τους θεσμικούς ή όχι αντέδρασε τότε?

Δεύτερη περίπτωση σε ανάλογο " μήκος κύματος".
Με επισκέπτεται υπηρεσιακός παράγων στο γραφείο μου, τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων μου, το 2011 και μου λέει :Κύριε Αντιπεριφερειάρχα σε λίγο θα έρχονται στο γραφείο σας διάφοροι αναξιοπαθούντες και θα ζητάνε χρήματα και πρέπει να έχετε.
Στην ερώτηση μου αν υπάρχουν κονδύλια για κοινωνική και οικονομική βοήθεια μου απάντησε: Όχι, αλλά μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα από μαϊμού έργα, τα οποία θα έχετε στο συρτάρι σας για να τους δίνετε...Πρακτική που όπως μου είπε μέχρι τότε ακολουθούσαν. Αρνήθηκα με αποτέλεσμα να γίνω αργότερα δυσάρεστος σε πολλούς, σε σχέση με τον" καλό "προκάτοχό μου.
Η αναφορά γίνεται για την σύγκριση των εποχών. ..
Τότε λίγοι, (από τους "πολιτικούς"), αντιστέκονταν στις παθογένειες και το πλήρωναν με πολιτικό και προσωπικό κόστος.
Τότε λίγοι από τους "πολίτες" μιλούσαν ...
Όλοι λοιπόν δεν είναι ίδιοι! !!

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου