Sexting: Η νέα μόδα στη νεολαία – Οι κίνδυνοι για εκδίκηση και εκβιασμούς


Τι είναι το sexting;
Πώς γίνεται η ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών και προκλητικών σέξι μηνυμάτων μέσω κινητού που καταλήγει στο σεξ μεταξύ των εμπλεκόμενων;
Πόσο δημοφιλές είναι το σεξτινγκ;

Η νέα μόδα που έχει υιοθετήσει η νεολαία σε όλο τον κόσμο ακούει στο όνομα Sexting και ουσιαστικά πρόκειται για ανταλλαγή ερασιτεχνικών γυμνών φωτογραφιών που βγάζουν οι ίδιοι και στην συνέχεια τις στέλνουν σε φίλους τους μαζί με γραπτά μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.
Σύμφωνα με έρευνα του Teenage Research Unlimited, το 22% των έφηβων κοριτσιών και 18% των αγοριών έχουν στείλει δικές τους γυμνές φωτογραφίες σε φίλους και γνωστούς τους ή τις έχουν δημοσιεύσει οι ίδιοι στο διαδίκτυο, ενώ συνολικά το ένα τρίτο των νέων ηλικίας 20-26 ετών έχει ακολουθήσει την μόδα του Sexting.
Οι ερευνητές δηλώνουν ότι αυτό αποτελεί ένα νέο είδος φλερτ, το οποίο απ’οτι φαίνεται είναι πολύ δημοφιλές καθώς το 39% των εφήβων και το 59% των νέων δηλώνει ότι έχει στείλει πρόστυχα μηνύματα για να φλερτάρει με κάποιον της ηλικίας του.
Πολλές φορές βέβαια οι sexy γυμνές φωτογραφίες πέφτουν σε λάθος χέρια με αποτέλεσμα να διοχετευτούν σε μεγάλο αριθμό ατόμων ή ακόμη και στο Internet χωρίς την άδεια του απεικονιζόμενου.
Για παράδειγμα νεαρές κοπέλες αυτοφωτογραφίζονται σε σέξι πόζες και στέλνουν τις φωτογραφίες στον φίλο τους ως μέρος ερωτικού παιχνιδιού, όταν όμως χωρίσουν στη συνέχεια ορισμένοι νεαροί είτε για εκδίκηση ή για άλλους λόγους δημοσιεύουν τις φωτογραφίες της πρώην κοπέλας τους στο διαδίκτυο.

Οι Έλληνες αγαπούν το sexting και το κάνουν με συχνότητα 2 έως 3 φορές την εβδομάδα κυρίως από το σπίτι και από την εργασία τους…

Αυτό τονίζεται μετά από νέα έρευνα ιστοσελίδας για… παράνομες σχέσεις, η οποία αριθμεί εκατομμύρια μέλη από όλο τον κόσμο – και φυσικά και από τη χώρα μας!

Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση (!) στο sexting Πανευρωπαϊκά, τρόπος που είναι το ίδιο δημοφιλής ως σεξουαλική έκφραση και στα δύο φύλα. Σε ότι αφορά της Γυναίκες, οι Ελληνίδες κατέχουν την πρώτη θέση Πανευρωπαϊκά.
Μάλιστα αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή χώρα στον τομέα της απιστίας, σε σχέση με τον πληθυσμό της.
«Πέρα από τους δονητές, τη σημερινή εποχή και άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα είναι ικανά να προκαλέσουν ερωτικό παροξυσμό. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπει για τα καλά στην ερωτική μας ζωή, μέσω του sexting. Από τα πικάντικα μηνύματα μέχρι το κλείσιμο ενός ερωτικού ραντεβού, τα κινητά πλέον αποτελούν πύλη για τη σεξουαλική ικανοποίηση» όπως σχολίασε ο Δρ. Έρικ Άντερσον, καθηγητής σεξολογίας.

Εκτός του sexting, που είναι αρκετά δημοφιλής στους Έλληνες -με ποσοστά στους άνδρες 87% και στις γυναίκες 81%- αρκετά διαδεδομένα είναι τα selfies την ώρα του sex.
Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το 76% των ανδρών και το 68% των γυναικών παίρνουν βίντεο όταν κάνουν sex με την ερωμένη/τον εραστή τους σε αντίθεση με το 23% των ανδρών και το 21% των γυναικών αντίστοιχα όταν κάνουν sex με τους/ τις συζύγους τους.

Πηγές: 24wro.com.gr, newsauto.grΜοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου