15χρονη στο νοσοκομείο Καβάλας από νοθευμένα ποτά;


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου -προς ξημερώματα Κυριακής- ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ Καβάλας για μια 15χρονη κοπέλα που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Καβάλας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα www.kavala-portal.gr, η κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου και -μετά την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή- συνήλθε μετά από περίπου 2 ώρες.


Από τις διαθέσιμες μαρτυρίες δεν φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις περί υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται το ΕΚΑΒ για ανάλογα περιστατικά στο εν λόγω νυχτερινό κέντρο -μιας και άλλες μαρτυρίες καταγγέλλουν φαινόμενα πώλησης νοθευμένων ποτών.


Τι μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση ενός νοθευμένου ποτού

Τα ποτά αυτά προκαλούν:

Πονοκεφάλους,
Ζαλάδες,
Γαστρεντερικές διαταραχές,
Τύφλωση,
Μερική απώλεια μνήμης,
Ελλειψη συγκέντρωσης,
Βλάβες στο συκώτι βλάβες στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού.
Σε μερικές περιπτώσεις από υπερκατανάλωση τέτοιων ποτών προκλήθηκε κώμα και στην συνέχεια θάνατος.

Οι τέσσερις κατηγορίες των νοθευμένων ποτών:

Αραιωμένα
Αραιώνονται με νερό. Σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνεται μόνο η τσέπη του καταναλωτή.

Αλλαγή Ετικέτας
Αλλάζουν την ετικέτα σε φθηνά ποτά και τα παρουσιάζουν ως ακριβά επώνυμα. Και εδώ επιβαρύνεται μόνο η τσέπη του καταναλωτή.

Νόθευση με μεθυλική αλκοόλη.
Αντι της αιθυλικής αλκοόλης που φυσιολογικά υπάρχει στα ποτά προστίθεται μεθυλική αλκοόλη που προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο, αλλά ακόμη και τύφλωση αν καταναλώνεται συστηματικά. Η κατανάλωση ενός ή δύο ποτηριών προκαλεί ζαλάδες και έντονους πονοκεφάλους.

Νοθευμένα με βιομηχανική αλκοόλη
Η μέθοδος αυτή εγκυμονεί τους σοβαρότερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η αλκοόλη που χρησιμοποιείται στα ποτά αυτά προέρχεται από διάφορα βιομηχανικά υγρά και χρώματα που περιέχουν τοξικές προσμίξεις. Η συστηματική τους κατανάλωση προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο, το κεντρικό νευρικό σύστημα,το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ,το συκώτι, και τα νεφρά.Πηγή:
kavala-portal.gr, iefimerida.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου