Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του «δρόμου των προσφύγων Δράμας»


Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος (Ν. 2645/1998).
Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη Δράμα επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι το Πάρκο και το μνημείο Μικρασιατικής καταστροφής του Παμμικρασιατικού συλλόγου Δράμας απέναντι από το Μητροπολιτικό Μέγαρο και στην διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Περδίκα.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια του δρόμου των προσφύγων Δράμας με 95 λίθους από 95 περιοχές των πατρίδων.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του προέδρου του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας Νίκου Λατσίσταλη και η σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό του στο fb

Πάρκο και μνημείο Μικρασιατικής καταστροφής του Παμμικρασιατικού συλλόγου Δράμας, η επέκταση του σχεδιάζεται και οι εργασίες φτάνουν σε πέρας και πάλι από το σύλλογο.
Στη φωτογραφία ο σχεδιασμός του δρόμου των προσφύγων της Δράμας στην τελική του φάση πριν την κατασκευή με 95 λίθους από 95 περιοχές των πατρίδων, τους οποίους μεταφέραμε για να στρωθούν σε αυτόν και να τιμάται η μνήμη των προγόνων μας 95 χρόνια μετά από τις μαύρες μέρες του ξεριζωμού.
Να είμαστε όλοι εκεί, στα αποκαλυπτήρια, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, πρώτα στο Μητροπολιτικό ναό στο Μνημόσυνο και κατόπιν στις 11 στο Μνημείο για το τρισάγιο και τις τιμητικές εκδηλώσεις με τα αποκαλυπτήρια.

Από τη Διοίκηση του συλλόγου και τον πρόεδρο.  
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου