Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Ένα διαφορετικό Σχολείο-2η Ευκαιρία στη Ζωή. Οι εγγραφές συνεχίζονταιΜέχρι και τέλη του Σεπτέμβρη έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν ενώ σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορεί να γίνει εγγραφή και στις αρχές του Οκτώβρη.


Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας στεγάζεται στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και όσοι θέλουν να εγγραφούν μπορούν είτε να επικοινωνήσουνε με την διεύθυνση του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες είτε να μπουν στην ιστοσελίδα του ΣΔΕ (http://sde-dramas.dra.sch.gr/) και να λάβουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Νίκος Καρυπίδης (μέση) σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 «Κάθε Μέρα Μαζί» με τη Ρένα Γιουλβάνη και τον Άρη Γκέρτα
Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 «Κάθε Μέρα Μαζί» με τη Ρένα Γιουλβάνη και τον Άρη Γκέρτα,  ο Διευθυντής του Σχολείου Νίκος Καρυπίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.


 Συγκρίνοντας το με το παραδοσιακό γυμνάσιο, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας οι εκπαιδευόμενοι κερδίζουν μία χρονιά ενώ το σχολείο εστιάζει στη γνώση και όχι στην αξιολόγηση.

Έχει ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών με λίγα μαθήματα.
Δεν έχει βιβλία ούτε εξετάσεις.
Δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές να λειτουργήσουν ειδικά εργαστήρια (πχ ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, κλπ), ενώ παρέχει επιπλέον και ενισχυτική εξατομικευμένη διδασκαλία.

Αξιοποιεί επιπλέον υπηρεσίες (συμβουλευτικές, ψυχολογικής υποστήριξης, επαγγελματικού προσανατολισμού, κλπ) ώστε να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει τους εκπαιδευόμενους.

Λειτουργεί απογευματινές ώρες, διευκολύνοντας την αντιμετώπιση των οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων των εκπαιδευομένων.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου