Τα αποκαλυπτήρια του δρόμου των προσφύγων Δράμας, με 95 λίθους από 95 περιοχές των πατρίδων


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στη Δράμα, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος


Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος αλλά οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου.


Στη Δράμα επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν το Πάρκο και το μνημείο Μικρασιατικής καταστροφής του Παμμικρασιατικού συλλόγου Δράμας απέναντι από το Μητροπολιτικό Μέγαρο και στην διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Περδίκα.

Μετά την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Δράμας και την τέλεση μνημόσυνου υπέρ των πεσόντων στην Μικρά Ασία, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και ο κόσμος μετέβησαν στο Μνημείο Μικρασιατικής καταστροφής όπου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του δρόμου των προσφύγων Δράμας, με 95 λίθους από 95 περιοχές των πατρίδων, με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.


«Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. "Νιώθω για σε ,πατρίδα μου, στα σπλάχνα χαλασμό" Αριστοτέλης Βαλαωρίτης. 95 ΧΡΟΝΙΑ από τη Μικρασιατική Καταστροφή» είναι η ανάρτηση του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου στον λογαριασμό του στο fb.


«95 πέτρες που ταξίδεψαν από αυτές τις αλύτρωτες πατρίδες ως ελάχιστος φόρος τιμής και χρέους διατήρησης άσβεστης της ιστορικής μνήμης» αναφέρει η βουλευτής Δράμας Χαρά ΚεφαλίδουΜοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου