Καταγγελίες της παράταξης «Πόλη και Ζωή» εναντίον του Δημάρχου Δράμας


Για εκμετάλλευση των καθαριστριών των σχολείων και εξαναγκασμό τους από τη Δημοτική Αρχή καταγγέλλει τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο η δημοτική παράταξη Πόλη και Ζωή με ανακοίνωση της στον τύπο.

Παράλληλα καταγγέλλει Ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου για την ενέργεια του – όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου -  να δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο «δήθεν διαλόγους καθαριστριών υπαλλήλων του Δήμου με άγνωστους συνομιλητές, με σκοπό να τις εκθέσει δημόσια»

Δελτίο τύπου

Οι εργαζόμενοι, τα σχολεία και οι μαθητές πληρώνουν την ανικανότητα σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου

Επιτέλους, μετά από 3 χρόνια, λειτουργεί εδώ και ένα μήνα περίπου το Φουσκωτό Προπονητήριο (Μπαλόνι) στην περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων Κραχτίδη και αρχίζοντας από αυτό (ακολουθεί τη ΚΗΦΗ) ο κ. Μαμσάκος αποφάσισε να ξεκινήσει να εγκαινιάζει τα μεγάλα έργα μας.

Ενόψει των εγκαινίων, το Προπονητήριο έπρεπε να καθαριστεί.
Εξαναγκάστηκαν, λοιπόν, οι καθαρίστριες ΙΔΑΧ των σχολείων να εγκαταλείψουν τα σχολεία και να παρουσιαστούν στις 8:00 το πρωί στο Προπονητήριο για να το καθαρίσουν. Χωρίς καμιά συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων, χωρίς κάποιος να τους ενημερώσει τουλάχιστον, ο κ. Μαμσάκος αποφάσισε και διέταξε.

Η καθαριότητα των σχολείων και η υγιεινή των μαθητών σε δεύτερη προτεραιότητα. Όπως επανειλημμένα έχουμε πει, πρώτα τα ταξίδια, οι γιορτές και τα πανηγύρια. Αυτά τα προγραμματίζουν τέλεια.

Ο κ. Μαμσάκος παρίσταται και χαιρετά την έναρξη του Φεστιβάλ, αμέσως φεύγει ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη και επιστρέφει ασθμαίνοντας για να προλάβει να χαιρετίσει και την λήξη του Φεστιβάλ.

Ο υπόλοιπος προγραμματισμός του Δήμου στην τύχη του.
Παρέλειψαν να καθαρίσουν το Προπονητήριο όταν υπήρχαν οι πολλοί εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας. Παρέλειψαν να το καθαρίσουν το καλοκαίρι που δεν λειτουργούν τα σχολεία. Αγνοούμε αν και ποιος το καθαρίζει μέχρι σήμερα και ποιος θα το καθαρίζει από αύριο.

Οι καθαρίστριες των σχολείων, μετά την εκμετάλλευση από την Δημοτική Αρχή της καλής τους διάθεσης, όταν ανταποκρίθηκαν στην παράνομη πρόσκληση και απασχολήθηκαν επί 5 ημέρες εκτός υπηρεσίας για να καθαρίσουν το νέο κτήριο της Αστυνομίας πριν τα εγκαίνια, δικαίως δυσανασχέτησαν, όταν τις ζητήθηκε να αφήσουν τα σχολεία, ενώ αυτά λειτουργούν. Και ζήτησαν την συμπαράστασή μας. Εμείς ήμασταν εκεί και ενημερώσαμε την υποχρέωση να εκτελέσουν την εντολή, αλλά σαφώς εκφράσαμε την αντίθεσή μας για την εκμετάλλευσή τους και για την εγκατάλειψη των σχολείων.

Η πλήρης ανικανότητα σχεδιασμού αποδείχθηκε και πάλι, αφού μια ώρα μετά από την προσέλευση των καθαριστριών το Προπονητήριο ήταν ακόμη κλειδωμένο και οι εργαζόμενες κάθονταν στα παγκάκια και περίμεναν κάποιος να το ξεκλειδώσει. Σημειώνουμε ότι την αντίθεσή μας στην αναγκαστική μετακίνηση των καθαριστριών από τα σχολεία την εκφράσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, οπότε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ρεμόντης μάς διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κάτι τέτοιο να συμβεί και ισχυρίστηκε ότι οι πληροφορίες μας ήταν εσφαλμένες. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Και τώρα το χειρότερο. Κάτι πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα ανησυχητικό.
Ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο δήθεν διαλόγους καθαριστριών υπαλλήλων του Δήμου με άγνωστους συνομιλητές, με σκοπό να τις εκθέσει δημόσια και στη συνέχεια κοινοποιούσε διαρκώς διατάξεις νόμων για την υποχρέωσή τους να εκτελούν τις εντολές που παίρνουν με μοναδικό σκοπό να τις εκφοβίσει.

Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές που μας θυμίζουν καταστάσεις που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.
Σε ποια εποχή νομίζουν ότι βρίσκονται;

Έτσι αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της Διοίκησης στον 21ο αιώνα.
Πλησιάζει ο χρόνος που οι Δραμινοί και οι Δραμινές θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει!!!


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου