Στα "άκρα" η κόντρα Κυριαζίδη – Πατακάκη

Φωτογραφία από την εποχή της...σύμπνοιας, της συνεργασίας και των κοινών αγώνων
Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα του βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Πατακάκη.

Οι δύο άνδρες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στη μεταξύ τους διαμάχη, βάζοντας νερό στο κρασί τους.

Τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. παρακολουθούν αμήχανα τις κινήσεις των δύο πολιτικών ενώ ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί η παρέμβαση του κόμματος στην κατεύθυνση εκτόνωσης της κρίσης.

Πάντως στην κίνηση Πατακάκη να δώσει στη δημοσιότητα το λευκό του ποινικό μητρώο, δείχνοντας έτσι ότι δεν βαρύνεται με καμιά καταδίκη,  η απάντηση του Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. ήρθε άμεσα με δημόσια πρόκληση προς τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας να δώσει στη δημοσιότητα  και αυτό της δικαστικής χρήσης, στο οποίο καταχωρίζεται το περιεχόμενο όλων  των  δελτίων  ποινικού  μητρώου.
Μια κίνηση η οποία αφήνει αιωρούμενες υποψίες στην κοινωνία για την ύπαρξη καταδικών του αντιπεριφερειάρχη Δράμας από την ποινική δικαιοσύνη. 

Το συγκρουσιακό κλίμα που υπάρχει στα δύο στρατόπεδα είναι τόσο έντονο που ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης δεν έμεινε μόνο σε μια απλή απάντηση προς τον κ. Κυριαζίδη αλλά ΑΠΑΙΤΗΣΕ να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά στο όνομά του, ειδάλλως  άφησε να εννοηθεί σαφώς ότι θα κινηθεί εναντίον του δικαστικά.

Ο δε βουλευτής της Δράμας αγνοώντας προκλητικά την προειδοποίηση Πατακάκη, άμεσα και δημοσίως απάντησε.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η ανακοίνωση – απάντηση του Αργύρη Πατακάκη Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την λύπη και την οργή μου που, το ιστορικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που υπηρετώ με ήθος και αξιοπρέπεια για σαράντα χρόνια, όσο και εγώ προσωπικά, βαλλόμαστε βάναυσα από έναν αήθη και αδικαιολόγητο ΄΄πόλεμο΄΄ που κήρυξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτριος Κυριαζίδης προς το πρόσωπό μου, όπως αποδεικνύεται από πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων αλλά και τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.
Επειδή ωστόσο η ανοχή έχει και τα όριά της, επί της ουσίας και σε αποκατάσταση της αλήθειας, σας αναφέρω τα εξής:
Α) Από 01/09/2014 ασκώ τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας έπειτα από την εκλογή μου στις Περιφερειακές Εκλογές της 18/05/2014 και τις επαναληπτικές της 25/05/2014.
Πριν από την εκλογική διαδικασία και συγκεκριμένα κατά την δημιουργία του συνδυασμού ΄΄Περιφερειακή Αναγέννηση΄΄ με τον οποίο πολιτεύθηκα, κατέθεσα ολοκληρωμένο φάκελο για την υποψηφιότητά μου ως Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας, που περιείχε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο Νόμος και συγκεκριμένα το άρθρο 121 Ν. 3852/2010 ΄΄Καλλικράτης΄΄.
Ο φάκελος αυτός, όπως και των λοιπών υποψηφίων, ελέγχθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, η υποψηφιότητά μου κρίθηκε νόμιμη, ανακηρύχθηκε ως νόμιμος ο συνδυασμός μας και έτσι συμμετείχα χωρίς κανένα κώλυμα στην εκλογική διαδικασία.
Μετά την ολοκληρωσή της και την επικράτηση του συνδυασμού μας στις εκλογές, εκδόθηκε η υπ΄αριθμ. 17/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης και η υπ΄αριθμ 22/2014 διορθωτική αυτής, που επικύρωσε τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών και ανακηρύχθηκα Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει στο πρόσωπό μου κανένα κώλυμα εκλογιμότητας, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 117 Ν. 3852/2010 και δεν υποβλήθηκε ένσταση κατά της απόφασης ανακήρυξής μου.
Άλλωστε έχω συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, ως υποψήφιος Δήμαρχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, ακόμα και ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, χωρίς κανένα κώλυμα εκλογιμότητας.
Β) Πράγματι, εκκρεμεί μια δικαστική διαφορά, στην οποία ενέχομαι με την ιδιότητά μου ως Αντιπεριφερειάρχης και αφορά μια σύμβαση, από τις δεκάδες που υπογράφω μέσα στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, και συγκεκριμένα για την ασφάλιση των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας για το χρονικό διάστημα από 07/11/2014 έως 07/11/2015. Κατά της διαδικασίας που τηρήθηκε πριν από την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 πριν ακόμα εκλεγώ Αντιπεριφερειάρχης, στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά του ασφαλιστικός πράκτορας που δεν συμμετέχει νόμιμα στη διαδικασία και καλούμε εγώ ενώπιον της δικαιοσύνης γιατί απλά είμαι ο τελικός υπογράφων. Η δίκη αυτή θα διεξαχθεί στις 15/11/2017.
Γ) Για την συγκεκριμένη ανωτέρω υπόθεση, έχω ήδη καταθέσει υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης, κατ΄επιταγήν του υπ΄αριθμ. ΕΠ 307/27-7-2017 εγγράφου της.
Σε ενίσχυση όλων των ανωτέρω, αν και πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μη δημοσιοποιήσιμα που προστατεύονται από το Νόμο, αυτόβουλα δίνω στη δημοσιότητα αντίγραφο του ποινικού μου μητρώου και ΑΠΑΙΤΩ να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά στο όνομά μου σχετικά με τα ανωτέρω από οποιονδήποτε, άλλως επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο Νόμος.


Η δημόσια ανακοίνωση του Δημήτρη Κυριαζίδη


Αναφορικά με το δημοσιοποιημένο σήμερα (20/9) δελτίο τύπου του κ. Πατακάκη, οφείλω να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Ο κ. Πατακάκης γνωρίζει καλύτερα από όλους προφανώς ότι:

Εκτός από το γενικής χρήσης ποινικό μητρώο, οι εγγραφές του οποίου διαγράφονται μετά το πέρας ορισμένου χρόνου, ως ορίζει ο νόμος, υπάρχει και αυτό της δικαστικής χρήσης, στο οποίο καταχωρούνται και παραμένουν οι σχετικές εγγραφές. 


Επειδή επέλεξε ο κ. Πατακάκης να θέσει στην δημοσιότητα και στον πολιτικό διάλογο το ποινικό του μητρώο γενικής χρήσης, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας των δημοσίων προσώπων καλείται να πράξει ανάλογα και για αυτό της δικαστικής χρήσης.

Καλείται, δηλαδή, να απαντήσει στους Δραμινούς πολίτες και να γνωστοποιήσει δημόσια, εάν υφίστανται ή όχι καταδίκες του από την ποινική δικαιοσύνη, πόσες και ποιες είναι αυτές.

Παρατίθεται και το σχετικό άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
 
Άρθρο 576 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
                      
Αντίγραφα ποινικού μητρώου
   1.  Οι  υπηρεσίες  που  τηρούν  ποινικό μητρώο εκδίδουν από αυτό δύο τύπους αντιγράφων:   α) το αντίγραφο δικαστικής χρήσης,  β) το αντίγραφο γενικής χρήσης.
   2. Στο αντίγραφο δικαστικής χρήσης καταχωρίζεται το περιεχόμενο όλων  των  δελτίων  ποινικού  μητρώου  εκτός  από εκείνα που έχουν παύσει να  ισχύουν σύμφωνα με την πρώτη παράγραφο του προηγούμενου άρθρου.
   3. Στο αντίγραφο γενικής χρήσης καταχωρίζεται  το  περιεχόμενο  όλων  των  δελτίων  ποινικού  μητρώου, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο,  εκτός από εκείνα:
    α) που αναγράφουν χρηματική ποινή ή ποινή φυλάκισης έως έξι  μήνες,  μετά την πάροδο τριών ετών,
    β) που  αναγράφουν  ποινή  φυλάκισης  πέραν  των έξι μηνών ή ποινή  περιορισμού σε ψυχιατρικό κατάστημα, μετά την πάροδο οκτώ ετών,
    γ) που αναγράφουν κάθειρξη, μετά την πάροδο είκοσι ετών.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου