Στο πλευρό των καθαριστριών του νοσοκομείου Δράμας οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του νομού


Στο πλευρό των 32 καθαριστριών του Νοσοκομείου Δράμας και των οικογενειών τους τάσσονται το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο αλλά και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας με ανακοινώσεις τους στον τύπο.

Μάλιστα σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Δράμας πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη του γραφείου του Διοικητή ενώ το Σωματείο αποφάσισε να προχωρήσει μαζί με τις καθαρίστριες σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Ως γνωστόν οι καθαρίστριες του νοσοκομείου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά αφού σύμφωνα με νόμο που ισχύει από τον προηγούμενο Αύγουστο καθορίζεται ότι πλέον οι θέσεις καθαριστριών θα πληρωθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Οι καθαρίστριες του νοσοκομείου που έχουν συμβάσεις μέχρι τα τέλη του έτους, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και αποκλείονται από αυτόν γιατί κριτήριο πρόσληψης είναι η παύση εργασίας για τρεις μήνες μετά τη συμπλήρωση 24 μηνών στη δουλειά.


Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας στο πλευρό των καθαριστριών
Το σωματείο των εργαζομένων του Γ.Ν.Δράμας, έπειτα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε στις 6/9/2017 αποφάσισε ότι στηρίζει τον αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου για το δικαίωμα τους στη συνέχιση της εργασίας τους.
Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 8/9/2017 και ώρα 10,30π.μ. συμβολική κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Γ.Ν.Δράμας και θα προχωρήσει μαζί με τις καθαρίστριες σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Να μη γίνει καμία απόλυση
Οι εργαζόμενοι μετά από 22 χρόνια στον εργολάβο με απληρωσιές και εκμετάλλευση τώρα κινδυνεύουν να  βρεθούν στο δρόμο αφού με τον  τελευταίο νόμο 4486 / 2017 άρθρο 96 παραπέμπονται  στο προεδρικό διάταγμα.
Παγιδευμένοι σε αυτήν την  ομηρία τα δύο αυτά χρόνια, οι εργαζόμενοι τώρα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ  που προκήρυξε το νοσοκομείο για το 2018, αλλά αυτόματα αποκλείονται γιατί κριτήριο πρόσληψης είναι η παύση εργασίας για τρεις μήνες μετά τη συμπλήρωση 24 μηνών στη δουλειά.
Η κυβέρνηση κατά καιρούς διατείνεται ότι έδιωξε τους εργολάβους από τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργολάβοι όμως ζουν και βασιλεύουν. Απειλούν, εκβιάζουν, απολύουν, αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους, την ώρα που αυτοί πλουτίζουν.

Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας με ημερομηνία λήξης, οι προσλήψεις μέσω προκηρύξεων και ΑΣΕΠ, είναι πόρτα για δουλειά για λίγους μήνες και μετά επιστροφή και πάλι στην ανεργία. Είναι πόρτα, για να βρεθούν αρκετοί άμεσα στην ανεργία με πρόσχημα ότι δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα και κριτήρια.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αλλά και στη φύλαξη και στη σίτιση των νοσοκομείων, παραμένουν εδώ και χρόνια σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων τόσο με τη σημερινή κυβέρνηση όσο και με τις προηγούμενες.

 Η ένταση της εκμετάλλευσης όλων των εργαζομένων, το τσάκισμα των δικαιωμάτων είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η παραπέρα λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Εδώ βασίζεται η «ανάπτυξή» τους για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, και στο δίκαιο αγώνα που ξεκινούν, αλλά και στους εργαζόμενους του Δρομοκαίτειου, και όλων των υπόλοιπων συναδέλφων που βρίσκονται σε τέτοια και παρόμοια εργασιακά καθεστώτα.

Απαιτούμε:
•          Να μη γίνει καμία απόλυση.
•          Όλες οι καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, όλοι οι εργαζόμενοι στη φύλαξη και τις υπόλοιπες υπηρεσίες να παραμείνουν στα νοσοκομεία με μόνιμη σταθερή δουλειά με σύγχρονους όρους και δικαιώματα.
•          Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να στελεχωθούν και να αναβαθμιστούν πλήρως οι υπηρεσίες αυτές.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου