Απόλυτα επιτυχημένοι οι 11οι αγώνες βουνού Παρθένου ΔάσουςΜε σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό πραγματοποιήθηκε το 11ο Virgin Forest Trail στο πανέμορφο δάσος του Παρανεστίου. 
«Μαγευτικές» διαδρομές, υπέροχα τοπία και μοναδική φύση συνέθεσαν το σκηνικό αυτής της διοργάνωσης, που όμοιά της δεν υπάρχει. 
Για το λόγο αυτό βρίσκεται και υψηλά στη λίστα των αθλητών και των φίλων του ορεινού τρεξίματος, κερδίζοντας χρόνο με το χρόνο περισσότερο και φανατικό κοινό


Ο νικητής του υπερμαραθωνίου των 162 χλμ, Γιάννης Κουρκουρίκης με τη δήμαρχο Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου
Το τριήμερο 13,14 και 15 Οκτωβρίου χαρακτηρίστηκε από δράση και όμορφες εκπλήξεις, με τους αθλητές, τους διοργανωτές και φυσικά τους εθελοντές να δίνουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό. 
Οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχθηκαν με θέρμη όλους τους συμμετέχοντες ενώ μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει και στους εθελοντές, που βρισκόταν παντού και συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. 
Σημαντικό ρόλο φυσικά έπαιξαν και οι παροχές της διοργάνωσης, μεταξύ αυτών, η σωστή οργάνωση, η ασφάλεια, ο καθαρισμός και η σηματοδότηση των διαδρόμων.

Η Katarzyna Cekoska γι΄ακόμη μία χρονιά ξεχώρισε τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του υπερμαραθωνίου
Πρόκειται για μία δράση του Δήμου Παρανεστίου που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα της Δράμας ενώ συνεργάζεται με το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

Ο Δραμινός αθλητής, Θεόφιλος Σαρηγιάννης, αναδείχθηκε 4ος στον μεγάλο αγώνα
 Αξίζει να αναφέρουμε πως το Παρθένο Δάσος του Παρανεστίου (Φρακτού) βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Δράμας, κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Κεντρικής Ροδόπης στα 1.953 μ. Είναι το μοναδικό της χώρας και θεωρείται το σπουδαιότερο στο είδος του στην Ευρώπη. Καταγράφηκε ως παρθένο (έκταση 11.000 στρέμ.) το 1979 και αμέσως το 1980 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης, λόγω της μεγάλης φυτογεωγραφικής, οικολογικής και ιστορικής του αξίας.

Φυσικά, κατά τη διάρκεια του τριημέρου υπήρχαν και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ αυτών, έδωσε το δικό της ρυθμό η μπάντα κρουστών Bloco Da Grécia «FASARIOSO» και το μουσικό συγκρότημα SOUNDIC. Οι νικητές του υπερμαραθωνίου των 162 χλμ.

Στον αγώνα του υπερμαραθωνίου των 162 χλμ. (V.F.U.T.) συμμετείχαν 105 αθλητές. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Ιωάννης Κουρκουρίκης με 24:06:53, στη δεύτερη η ακαταμάχητη Katarzyna Cekoska με 24:59:27 και στην τρίτη ο Galov Pirin με 26:12:21. 
Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: 4. Θεόφιλος Σαρηγιάννης (26:14:43), 5. Νίκος Κωστόπουλος (26:29:06), 6. Δημήτριος Μαργαριτίδης (26:59:36), 7. Θεόδωρος Μπάκας (27:14:45), 8. Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (27:58:08), Βάιος Μπαρτζιόκας (28:24:13), 10. Κωνσταντίνος Φαγκρίδας (28:24:32).


 Οι υπόλοιποι νικητές

Στον αγώνα στον Nature Trail Race των 110 χλμ. 
Οι τρεις πρώτοι ήταν οι: 1. Θεοχάρης Λεζπουρίδης, 2. Θεόδωρος Κουκουλίδης, 3. Θεόφιλος Μακεδός.
Στον αγώνα Paranesti Path - P.P., διαδρομής 46 χλμ: 1. Δημήτρης Κριονάς, 2. Iosif Rocha, 3. Κωνσταντίνος Γιαννέλος.
Στο Νέστος Trail οι: 1. Σταμάτης Χρυσανθόπουλος, 2. Χρήστος Κατσάρας, 3. Βασίλειος Παπανδρέου.


Ο αθλητής Σταύρος Αβραμίδης από τη Ν. Μπάφρα Σερρών κατά τον τερματισμό του στον αγώνα Paranesti Path


Μία τούρτα για τα γενέθλιά του περίμενε τον Νίκο Κωστόπουλο που τερμάτισε στην 5η θέση 

Βίντεο και φωτογραφίες: Δημήτρης Μυλωθρίδης (Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας)
Πηγή: http://www.life-events.gr

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου