Οι γιατροί του νοσοκομείου Δράμας ζητούν αύξηση του προυπολογισμού 2018 κατα ...1 εκατομμύριο ευρώ


Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Δραμας, με την οποία εξέφραζε την ικανοποίηση του για την πολιτική της κυβέρνησης στην υπόθεση των προσλήψεων γιατρών στο νοσοκομείο, η Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου Δράμας καταθέτει μια  άλλη, διαφορετική, άποψη.

Με επιστολη της προς τον διοικητή του νοσοκομείου αλλά και της 4ης ΥΠΕ αφού αναφέρει επιγραμματικά την αρνητική κατασταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Δράμας, ζητά αύξηση του προυπολογισμού 2018 κατα ...1 εκατομμύριο ευρώ καθώς και σειρά ακόμη ουσιαστικών παρεμβάσεων.
Η επιστολή της Ένωσης Ιατρών του ΓΝ Δράμας

ΔΡΑΜΑ, 19 Οκτωβρίου 2017

Aξιότιμοι,

Η Ένωση Ιατρών του ΓΝ Δράμας ζητάει τα ακόλουθα από τους αρμόδιους φορείς:

1) Ζητούμε αύξηση κατά 1 εκατομμύριο ευρώ του προυπολογισμού για  το 2018. Δυστυχώς, ο προυπολογισμός από το 2012 και μετά, έχει μειωθεί πολύ (από περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ σε πιστώσεις το 2012 στα 6 εκατομμύρια το 2017) και παραμένει σταθερός τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω κρίσης. 
Το ιατρικό προσωπικό είναι εξουθενωμένο, οι μόνιμες κρίσεις είναι λίγες και προχωρούν αργά ή βγαίνουν άγονες , οι συνθήκες εργασίας και νοσηλείας ειδικά στα επείγοντα και στις υπερφορτωμένες Παθολογική και Χειρουργική Κλινική είναι δύσκολες και στα φάρμακα επιθυμούμε περισσότερες θεραπευτικές επιλογές. 
Επίσης στο νέο οργανόγραμμα προβλέπονται θέσεις αιματολόγου και ογκολόγου, γεγονός που συνεπάγεται αυξημένη δαπάνη για τις χημειοθεραπείες των ασθενών αυτών.

Το επιπρόσθετο αυτό ποσό προτείνουμε να διανεμηθεί ως εξής:
α) πρόβλεψη για επιπλέον 6 επικουρικούς ιατρούς (ΣΥΝΟΛΟ= 20 Για τους πρόσθετους 6 -μεικτά 2500 ευρώ/μήναΧ12Χ6= 180.000 ευρώ)
β) αύξηση 25% των δαπανών για προμήθεια φαρμάκων (25.000/μηναΧ12= 300.000 ευρώ)
γ) ριζική ανακαίνιση (ελαιοχρωματισμός, αλλαγή δαπέδων, κλιματιστικά, τουλάχιστον για την παλιά πτέρυγα, με έτοιμη προυπάρχουσα μελέτη = 520.000 ευρώ)

ΣΥΝΟΛΟ = 1.000.000 ευρώ 

2) Zητούμε επιτέλους να ψηφιστεί σε ΦΕΚ η πρόταση του ΔΣ του ΓΝ Δράμας για το νέο οργανόγραμμα που εκκρεμεί από τα τέλη Μαίου, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, γιατί έγινε μετά από ομόφωνη συμφωνία του επιστημονικού συμβουλίου και των σωματείων ιατρών και εργαζομένων και εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες και προοπτικές για το μέλλον. 
Επιμένουμε στην αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των επί επί 20 έτη προ-υπαρχόντων 2 Παθολογικών Κλινικών και στη σύσταση θέσεων Αιματολόγου και Ογκολόγου για αντιμετώπιση των πολλών καρκινοπαθών.

3) Ζητούμε την προκήρυξη θέσεων γενικών ιατρών για τη στελέχωση του ΤΕΠ και στην προκύρυξη που σχεδιάζεται κεντρικά να ζητούνται κατά προτεραιότητα γενικοί ιατροί και ελλείψει αυτών οι άλλες 4 σχετικές με τα ΤΕΠ ειδικότητες. 
Πιστεύουμε ότι είναι η γενική ιατρική είναι η καλύτερη ειδικότητα που μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στο έργο των ΤΕΠ και να κάνει οικονομίες κλίμακας και υλικών-πόρων και προσωπικού με καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. 
Για να στελεχωθούν όμως τα ΤΕΠ στην επαρχία, ζητούμε την θεσμοθέτηση των ΤΕΠ στο ΓΝ Δράμας ως άγονη ζώνη τύπου Α’ , ως το μόνο σοβαρό κίνητρο προσέλκυσης ιατρών.


Με τιμή,

Κ.Μπλούχος                           Α.Ξάνθης                                    Π.Κιόρτεβε
Πρόεδρος                              Γραμματέας                                    Ταμίας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου