Υπόνοιες για λύματα μέσα στον πλακοσκεπή αγωγό Μοναστηρακίου – Ξεκινά η διερεύνηση του από ειδικό συνεργείο


Την διερεύνηση του εσωτερικού χώρου του πλακοσκεπούς αγωγού του ξεροχειμάρου Μοναστηρακίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τάσος Χατζηγιάννης σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5.

Ο κ Χατζηγιάννης  ανέφερε ότι στο εγγύς μέλλον ειδικό συνεργείο με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές θα μπει στον χώρο και θα τον διερευνήσει από την αρχή του, στην οδό Αντιγόνου, μέχρι το τέλος του, στην περιοχή των Λαχανοκήπων προκειμένου να γίνει μια ασφαλής εκτίμηση για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του.
Όπως είπε ο κ. Χατζηγιάννης υπάρχουν υπόνοιες ότι στο εσωτερικό του αγωγού χύνονται λήμματα από αποχετευτικά δίκτυα κατοικιών με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσοσμία σε ολόκληρη την περιοχή των Λαχανοκήπων, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες.

Ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε εξάλλου ότι διερευνάται η περίπτωση να τοποθετηθεί μια ειδική κατασκευή στο τέλος του αγωγού προκειμένου να συγκρατεί την δυσοσμία.Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την πρόταση της δημοτικής παράταξης Πρότζεκ Δράμα 2020 περί συζήτησης του θέματος της διάνοιξης του πλακοσκεπούς αγωγού πάνω από τον οποίο διέρχεται η οδός 19ης Μαΐου, ο κ. Χατζηγιάννης αν και δεν ήταν απόλυτα κατηγορηματικός εναντίον μιας τέτοιας μελλοντικής εξέλιξης, εξέφρασε μεγάλες επιφυλάξεις για την προοπτική ενός τέτοιου έργου, λόγω των τεράστιων κονδυλίων που απαιτούνται αλλά και των ριζικών αλλαγών στην φυσιογνωμία της πόλης και την οικονομική της ζωή.


Αναφέρθηκε όμως στο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που πρόκειται να ξεκινήσει πολύ σύντομα και θα αλλάξει – όπως τόνισε – την εικόνα της Δράμας.

alpha news 95,5

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου