Ειδική παρουσίαση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου του Δήμου Παγγαίου στις Βρυξέλλες

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης(δεύτερος από αριστερά) με τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου, στις Βρυξέλλες
Επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου, όπου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων (Open Days) το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. 

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΠ, Χάρης Παπαδόπουλος και ο επιστημονικά υπεύθυνος της μελέτης ανάπτυξης του Γεωθερμικού Πεδίου Ακροποτάμου, Κώστας Λυμπερόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Παγγαίου και οι δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων με αειφορική διάσταση.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πλήθος των διαθέσιμων αναπτυξιακών πόρων του Παγγαίου και τα ειδικά χαρακτηριστικά ελκυστικότητας της περιοχής.

Ξεχωριστή έμφαση δόθηκε στο γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου το οποίο έχει μισθώσει για αξιοποίηση ο Δήμος Παγγαίου με επίσημη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στις 6 Οκτωβρίου 2017, και έγινε ειδική παρουσίαση, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται για ανάπτυξη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Commission, των DG AGRI, DG REGIO, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Καρατσιομπάνης, σύμβουλος της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παρουσιάστηκε ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό του Δήμου Παγγαίου, αποσπώντας το ενδιαφέρον του κοινού. Φ. Αναστασιάδης: «Πρόκειται για ένα έργο, που μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο»

Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στο Βρυξέλλες και αισιόδοξος για την προοπτική του έργου, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στην alpha-news.gr ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο, που μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, πρόκειται να υλοποιηθούν έργα τηλεθέρμανσης στην παραλιακή ζώνη, και φυσικά παροχής ζεστού νερού  για την ανάπτυξη θερμοκηπίων.

Το πλάνο του δήμου περιλαμβάνει όμως  και την προσέλκυση επενδυτών στην κατεύθυνση  ανάπτυξης του τουρισμού – κυρίως του ιαματικού -  με την δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.

Το Γεωθερμικό Πεδίο Ακροποτάμου

Το πεδίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την περιοχή των Λουτρών Ελευθερών. Το γεωθερμικό πεδίο που εντοπίστηκε είναι χαμηλών θερμοκρασιών (45ο – 90ο C) σε βάθη μεταξύ 185 και 515 μέτρων.

Τα στοιχεία από τη μελέτη αυτού του πεδίου, υποστηρίζουν την πιθανότητα τροφοδοσίας του από βαθύτερο γεωθερμικό ταμιευτήρα υψηλότερης θερμοκρασίας.

Το νερό ως παραπροϊόν έχει συνήθως θερμοκρασία μεταξύ 70-80ο C και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες θερμικές χρήσεις, όπως θέρμανση οικιών, θερμοκήπια, ιχθυοκαλλιέργειες, κ.α. αυξάνοντας το όφελος από τη Γεωθερμία.

Με πληροφορίες από την ert.gr, ypaithros.gr, xronometro.com
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου