Συνέντευξη του ομοιοπαθητικού γιατρού Γ. Κατσώνη: «Δεν υπάρχει λόγος να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας»Ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ομοιοπαθητικούς γιατρούς - ο πρώτος που άσκησε Ομοιοπαθητική στην Κύπρο – δόκτωρ Γιώργος Κατσώνης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 για το μεγάλο θέμα των εμβολιασμών.
Ο κ. Κατσώνης κατηγορηματικά τόνισε ότι τα εμβόλια συνδέονται με παρενέργειες, ενέχουν κινδύνους και δεν αποτελούν όπλο ενάντια στις επιδημίες, όπως ισχυρίζεται μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας.
«Όλο το θέμα με τα εμβόλια είναι οι συνθήκες υγιεινής.
Εκεί όπου οι συνθήκες υγιεινής είναι καλές δεν εμφανίζονται κρούσματα επιδημικών ασθενειών» ξεκαθαρίζει ο κ. Κατσώνης και απαντά σε όσους ζητούν τη λήψη μέτρων εναντίον των γονιών που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους ότι  «είναι δημοκρατικό δικαίωμα τους να έχουν άποψη για την υγεία των παιδιών τους».

Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη του δόκτορος Κατσώνη στον ALPHA NEWS 95,5

Κύριε Κατσώνη έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος στην Ελλάδα γύρω από το θέμα των εμβολιασμών.
Στη Δράμα, ο ιατρικός σύλλογος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους γονείς για τα οφέλη από τον εμβολιασμό των παιδιών.

Το θέμα είναι η ενημέρωση των πολιτών να μην στηρίζεται στον φόβο.
Δυστυχώς μέσα από αυτές τις εκστρατείες που γίνονται, καταλήγουμε σε αυτό, να τρομοκρατούνται οι πολίτες όχι με επιστημονικά δεδομένα αλλά απλώς με μια… τρομοκρατία.
Ότι θα αναβιώσουν οι ασθένειες, θα, θα, θα, πράγματα που δεν στέκουν.
Μπορείτε να θυμηθείτε τον τρόμο που επικράτησε με τη γρίπη των χοίρων, τη γρίπη των πτηνών, τον έμπολα κ.ο.κ.;
Πράγματα που κράτησαν ένα δύο μήνες, ξεχάστηκαν και μετά… ούτε γάτα ούτε ζημιά.Πού οφείλεται η έξαρση ιλαράς στην Ελλάδα;
Το γεγονός ότι μπορεί να εμφανίστηκαν κάποια κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα περισσότερο - στην Κύπρο όχι τόσο - δεν το αμφισβητώ.
Δεν έχω ακριβώς τα στοιχεία, αλλά από τηλεφωνήματα που έγιναν σε εμένα από την Ελλάδα, από γονείς που ανησυχούσαν, κατάλαβα ότι εμφανίστηκαν κρούσματα σε ανθρώπους που ίσως δεν ζουν σε κατάλληλες συνθήκες υγιεινής.
Γιατί όλο το θέμα με τα εμβόλια είναι οι συνθήκες υγιεινής.
Εκεί όπου οι συνθήκες υγιεινής είναι καλές δεν εμφανίζονται κρούσματα επιδημικών ασθενειών και ένα κλασικό παράδειγμα που αναφέρω είναι αυτό της χολέρας.
Η χολέρα είναι μια ασθένεια που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Αγγλία στις ΗΠΑ. Γιατί ακριβώς υπάρχουν καλές συνθήκες υγιεινής.
Γεγονός είναι ότι για την χολέρα δεν υπάρχει εμβόλιο.
Άρα, εξαφανίστηκε χωρίς να εφαρμοστεί κανένα εμβόλιο αλλά επειδή άλλαξαν οι συνθήκες υγιεινής.

Δηλαδή θεωρείται ότι είναι καλύτερα να νοσήσει το παιδί κολλώντας τον ιό;
Σε άλλες χώρες αυτό το επιδιώκουν οι γονείς.
Εμφανίζεται ένα κρούσμα ανεμοβλογιάς στη γειτονιά και παίρνουν όλα τα παιδιά της γειτονιάς για να κωλύσουν

Αυτό το κάναμε και στην Ελλάδα τις δεκαετίες του 60 και του 70 αλλά τώρα;
Η λαϊκή σοφία.
Ήξεραν ότι αυτό ενισχύει το μωρό, ενισχύει τον οργανισμό, εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Οι άνθρωποι που δεν περνούν αυτές τις ασθένειες είναι επιρρεπείς σε πιο σοβαρά νοσήματα.


Ναι αλλά υπάρχει ο φόβος των επιπλοκών. Από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο για ποιο λόγο να μην το κάνουμε στα παιδιά μας προκειμένου να αποφύγουμε τους κινδύνους των επιπλοκών;
Για αυτό που με ρωτάτε θα σας διαβάσω ένα μικρό απόσπασμα από ένα κείμενο του αμερικανού παιδιάτρου δόκτορος Robert Mendelson.
Βέβαια γράφτηκε πριν τριάντα χρόνια αλλά δεν έχει καμιά σημασία γιατί είναι το ίδιο επίπεδο και σήμερα.
Αναφέρει λοιπόν: το εμβόλιο της ιλαράς συνδέεται με εγκεφαλοπάθεια και μια σειρά άλλων επιπλοκών, νευρολογικές παθήσεις, αταξία, παραλύσεις, διαταραχές τήξεως του αίματος, νεανικό διαβήτη κ.α.
Θεωρώ τους κινδύνους που προκύπτουν από το εμβόλιο της ιλαράς απαράδεκτους ακόμη και αν υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι το εμβόλιο έχει αποτελέσματα – και δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία.
Άρα και το εμβόλιο συνδέεται με παρενέργειες

Όμως τα σύγχρονα εμβόλια – όπως λέγεται – δεν έχουν τέτοιες παρενέργειες
Καταρχήν με αυτό που λένε τώρα παραδέχονται ότι οι άνθρωποι για 30-40 χρόνια εμβολιάζονταν με επικίνδυνα εμβόλια.
Τώρα αν είναι κάποια βελτιωμένα… εγώ σας λέω ότι δεν θα εμβολίαζα τα παιδιά μου και το λέω ευθαρσώς από το ραδιόφωνο σας.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος.
Αν ένα παιδί μεγαλώνει σε ένα υγιές περιβάλλον, έχει καθαρό νερό, καθαρή τροφή, μια καλή ψυχική ισορροπία, κάνει ομοιοπαθητική λέω εγώ που είμαι ομοιοπαθητικός - άρα ενισχύεται ο οργανισμός του – γιατί να του βάλουμε μέσα του, τοξίνες από ιούς ή νεκρούς ιούς κλπ κλπ.

Υπάρχουν γονείς που έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους και ανησυχούν επειδή πηγαίνουν στο σχολείο μαζί με παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Αν αυτοί έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους, τότε γιατί ανησυχούν;
Σημαίνει ότι δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια που έχουν κάνει.
Οι περισσότερες επιδημίες ιλαράς που συμβαίνουν σήμερα σε κάποιες χώρες είναι σε παιδιά που έχουν ήδη εμβολιαστεί από τον ιλαρά. Αυτά τα διαβάζω και εγώ από βιβλία, δεν είμαι ερευνητής.

Συνάδελφοι σας αναφέρουν ότι όταν τα παιδιά που δεν έχουν κάνει εμβόλιο γίνουν περισσότερα από αυτά που έχουν κάνει τότε ο κίνδυνος για εμφάνιση επιδημίας γίνεται μεγαλύτερος
Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό.
Όλες  οι επιδημίες εξαφανίστηκαν λόγω αλλαγής στις συνθήκες υγιεινής.
Άρα λοιπόν αν κανένας δεν εμβολιάζεται στην Ελλάδα για την ιλαρά αλλά έχουμε καλές συνθήκες υγιεινής δεν θα έχουμε ιλαρά. Να πάνε να ψάξουμε εκεί που εκδηλώθηκε η ιλαρά, πώς ζούνε οι άνθρωποι εκεί, αν είναι τσιγγάνοι, καταυλισμοί προσφύγων… δεν ξέρω ακριβώς αλλά υποθέτω

Στο χώρο της υγείας όμως, όπου γιατροί και νοσηλευτές έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν τι γίνεται; Πρέπει να εμβολιάζονται
Αν ήμουν εγώ δεν θα εμβολιαζόμουν. Από τη στιγμή που έχεις ένα καλό αμυντικό σύστημα δεν φοβάσαι. Καθημερινά δεχόμαστε επιθέσεις από μικρόβια. Το σώμα μας έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει μικρόβια.
Μπορεί να πάρουμε εκατό υγιείς ανθρώπους και να τους βάλουμε μέσα τους - με ένεση αν θέλετε -  τον ιό της ιλαράς και να κωλύσει από αυτούς μόνο ο ένας και οι 99 να μην πάθουν τίποτε, γιατί έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Υπάρχουν αντιδράσεις στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς από γονείς που φοβούνται
Είναι πράγματα που πρέπει να τα ρυθμίσει η πολιτεία.
Πρέπει να αποδεχτεί η πολιτεία το δικαίωμα κάποιων ανθρώπων να αρνούνται τους εμβολιασμούς, ότι αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για τα υπόλοιπα παιδιά.
Είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα να έχουν άποψη για την υγεία των παιδιών τους.
Δεν είναι τα παιδιά του οποιουδήποτε, είναι τα δικά τους παιδιά και έχουν έννοια και αγωνία να τα κρατήσουν υγιή.
Δικαιούνται και είναι απόλυτο δημοκρατικό τους δικαίωμα να τα προστατέψουν.
Να τα ρυθμίσει η πολιτεία αυτά.
Δεν νοείται να εμποδίζεται η εκπαίδευση ενός παιδιού επειδή δεν έχει κάνει εμβόλια.

Υπάρχει κίνημα αντιεμβολιαστικό;
Δεν υπάρχει κίνημα αντιεμβολιαστικό.
Δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο.
Υπάρχουν απλά άνθρωποι που ανησυχούν και όλοι αυτοί, είτε είναι γονείς, είτε γιατροί είτε θεραπευτές – και δεν θέλω να θίξω κανέναν – δεν έχουν κανένα συμφέρον.
Η έννοια τους είναι η υγεία των παιδιών τους.


Ο γιατρός Γιώργος Κατσώνης γεννήθηκε στην Αραδίππου της επαρχίας Λάρνακας το 1955. Είναι παντρεμένος με τη Χρύσω Κατσώνη και έχει τρία παιδιά.
Αποφοίτησε με άριστα από το Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με υποτροφία του Ιδρύματος Υποτροφιών Δημοσίων Σχολών Λάρνακας.
Ειδικεύθηκε στην Ψυχιατρική την οποία όμως ουδέποτε άσκησε, αφού τον κέρδισε η Ομοιοπαθητική Ιατρική.
Είναι ο πρώτος Κύπριος γιατρός που άσκησε Ομοιοπαθητική στην Κύπρο. Από το 1990 ίδρυσαν μαζί με το γιατρό Σάββα Σκάλιωντα το Ιατρικό Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, με σκοπό την παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών στους Κύπριους ασθενείς, που αποτείνονται στην Ομοιοπαθητική.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και ιδρυτικό μέλος της Μακεδονικής Εταιρείας Ομοιοθεραπευτικής.
Είναι επίσης γραμματέας της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Εταιρείας Κύπρου.
Από το 2009 είναι επίσης ο πρώτος κύπριος γιατρός Πιστοποιημένος Σύμβουλος Κυτταρικής Ιατρικής, συνεργάτης του Dr Rath Health Foundation.

Ζει και εργάζεται στη Λευκωσία από το 1988.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια :

 1. "Δεν έχω ακριβώς τα στοιχεία, αλλά από τηλεφωνήματα που έγιναν σε εμένα από την Ελλάδα, από γονείς που ανησυχούσαν, κατάλαβα ότι εμφανίστηκαν κρούσματα σε ανθρώπους που ίσως δεν ζουν σε κατάλληλες συνθήκες υγιεινής."
  Κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν στηρίζεται σε σε τηλεφωνήματα και σε προσωπικές μαρτυρίες για να βγάλει κάποιο πόρισμα. Οι επιστήμονες όταν δεν έχουν στοιχεία, δεν παίρνουν θέση. Είναι θλιβερό να δίνετε βήμα σε τέτοιους απίθανους τύπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ίδιος τύπος έχει αναρτήσει στο φβ του post για το πως να προφυλαχτούμε από τους αεροψεκασμούς! Ξεφτίλα να δίνετε βήμα σε τέτοιους κομπογιαννίτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή