Δολιοφθορά στην βάση του ιστού της σημαίας στον Κορύλοβο


Δολιοφθορά στον ιστό της Ελληνικής σημαίας του Κορυλόβου κατήγγειλε μέσα από την πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν τα μπουλόνια που κρατούν τη βάση του  ιστού  της σημαίας, προφανώς για να δημιουργήσουν πρόβλημα.   


Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, η πράξη αυτή ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας δύο τουλάχιστον ατόμων ενώ για να ξεβιδωθούν τα μπουλόνια  χρειάστηκε οπωσδήποτε η χρήση κάποιου λοστού ως υπομόχλιου. 

Στη φωτογραφία, φαίνονται στα αριστερά τα μπουλόνια που έχουν βγει
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δράστες επιχείρησαν να βγάλουν το μπουλόνι (στην άκρη αριστερά της φωτογραφίας) αλλά μάλλον την ώρα εκείνη πέρασε από τον δρόμο κάποιο αυτοκίνητο, φοβήθηκαν και έφυγαν αφήνοντας το μπουλόνι στη μέση.
Οι δράστες πρόλαβαν και έβγαλαν περίπου το 1/3 των μπουλονιών  που συνολικά κρατούν τον ιστό.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ενημέρωσε σχετικά τον διοικητή της ασφάλειας Δράμας.  
Εκτίμησε δε ότι οι δράστες το πιθανότερο είναι να ήθελαν να κάνουν κακό δεδομένου ότι τα μπουλόνια αυτά έχουν συγκεκριμένη χρησιμότητα και είναι απίθανο να τα έβγαλαν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για κάποιο λόγο ή να τα πουλήσουν.


 «Κάποιοι δεν θέλουν τη σημαία και δημιουργούν προβλήματα»

Ο αντιδήμαρχος Δράμας εξέφρασε την αγανάκτηση του για τα κωλύματα που ορισμένοι δημιουργούν προκειμένου να φύγει η σημαία από τον Κορύλοβο και κατήγγειλε την Οικολογική Κίνηση Δράμας η οποία προχώρησε σε κινήσεις που ως στόχο έχουν – όπως είπε – την απομάκρυνση της σημαίας.

Πάντως διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το νόμο ούτως ώστε ο ιστός της σημαίας να είναι ασφαλής και να μην υπάρξει ενδεχόμενο πτώσης του.

Καινούρια σημαία από πανί που αντέχει στους ανέμους και τη βροχή

Όσο δε για την σημαία, ανέφερε ότι  αντικαταστάθηκε πλήρως και για την δημιουργία της – για την οποία ζητήθηκε η τεχνογνωσία ειδικών, εκτός χώρας μάλιστα – χρησιμοποιήθηκε πανί άριστης ποιότητας και συγκεκριμένης ύφανσης, που μπορεί να αντέχει πλέον τους ισχυρούς ανέμους και την βροχή.  

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι είναι η μοναδική σε μέγεθος σημαία στην Ελλάδα(150 τ.μ. περίπου) που κυματίζει συνεχώς, για 365 ημέρες το χρόνο.

Μπορεί να υπήρξαν και μεγαλύτερες σημαίες από τι δική μας, που τοποθετήθηκαν  για λίγες ημέρες μόνο και με αφορμή κάποιες συγκεκριμένες γιορτές» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.


Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5

Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι τα χρήματα για την κατασκευή του ιστού και της σημαίας δόθηκαν από τον Μητροπολίτη Δράμας και πως για την προμήθεια υλικών, την κατασκευή της τσιμεντένιας βάσης και την τοποθέτηση της σημαίας με γερανό, βοήθησαν Δραμινοί επιχειρηματίες.

alpha-news.gr


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου