Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. η ανθρώπινη αλυσίδα για την δημιουργία ογκολογικής μονάδας


Εκατοντάδες Δραμινοί και Δραμινές πρόκειται να φτιάξουν με τα σώματα τους μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα που θα ξεκινά από την κεντρική πλατεία της Δράμας και θα καταλήγει στο νοσοκομείο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας, ο οποίος με την κίνηση αυτή φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τις πολιτικές αρχές του Υπουργείου Υγείας στην κατεύθυνση ίδρυσης στη Δράμα ογκολογικής μονάδας.

Η ανθρώπινη αλυσίδα έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου με στόχο την μεταφορά του αιτήματος της δημιουργίας ογκολογικής μονάδας στην διοίκηση του νοσοκομείου.


Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας Ευγενία Σαραφίδου σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 κάλεσε όλους τους Δραμινούς να στηρίξουν την κίνηση αυτή με θετική σκέψη και διάθεση ενώ τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει να ικανοποιήσει το αίτημα ενός νομού που είναι πρώτος στην χώρα μας, όσον αφορά την εμφάνιση καρκίνου.


Μέλη του Συλλόγου όμως, την Πέμπτη το πρωί ενημέρωσαν Δραμινούς και Δραμινές για την σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο επειδή ο μήνας αυτός έχει θεσμοθετηθεί ως  «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.Στόχος του θεσμού, είναι να καταλάβουμε την σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας, αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου