Η Καβάλα υποδέχτηκε το νέο ποιμενάρχη της, Στέφανο


Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2017 η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου στην πόλη της Καβάλας από τις Αρχές, τον Κλήρο και τον Λαό της τοπικής εκκλησίας.

 «Ως ευπαρέστητε, Σεβασμιώτατε. Σας καλωσορίζουμε στην πόλη του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Λυδίας», έγραφε το πανό στην κεντρική πλατεία της Καβάλας ενώ η Δήμαρχος της πόλης Δήμητρα Τσανάκα υποδέχθηκε τον κ. Στέφανο εκ μέρους όλων των Καβαλιωτών.
 «Σεβασμιώτατε, καλώς ήλθατε στην πόλη σας!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφού αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου και με την προσφώνηση «Άξιος!», η δήμαρχος Καβάλας παρέδωσε στον κ. Στέφανο τον σταυρό-δώρο του δήμου Καβάλας και τον κάλεσε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό.

Ο νέος Μητροπολίτης δήλωσε συγκινημένος. Ευχαρίστησε τη δήμαρχο, το Δημοτικού Συμβούλιο αλλά και τον λαό της Καβάλας για την υποδοχή. Με ευχές και ευλογίες, ο λόγος του ήταν ιδιαίτερα σύντομος και περιεκτικός.


Ακολούθως, από την κεντρική πλατεία ξεκίνησε η πομπή για τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου για την τελετή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.
Να αναφερθεί ότι παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Δράμας κ. Παύλος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Πολυανής κ. Εμμανουήλ, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, οι Θεοφ. Επίσκοποι Αμορίου κ. Νικηφόρος, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημήτριος.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό διάταγμα κ αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Ως εκπρόσωπός του Οικ. Πατριάρχου μίλησε ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και ως εκπρόσωπός του Πατριάρχου Αλεξανδρείας ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος.

Με πληροφορίες από: www.kavalapost.gr, www.romfea.gr

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου