Αργύρης Πατακάκης: άδικο το αποτέλεσμα του δικαστηρίου


Την εναντίον του καταδικαστική απόφαση, του τριμελούς πλημμελειοδικείου Δράμας σχολιάζει με ανακοίνωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης.

Αφού αναφέρει του λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του δικαστηρίου ήταν άδικο, ο κ. Πατακάκης τονίζει πως η εμπιστοσύνη του προς την δικαιοσύνη δεν κλονίστηκε και εκφράζει την πεποίθηση ότι οι δικαστές στο εφετείο θα πεισθούν ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν απολύτως νόμιμη.

Ξεκαθαρίζει βεβαίως ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του, ως αντιπεριφερειάρχης.

Η ανακοίνωση του Αργύρη Πατακάκη

Κατά την 15η Νοεμβρίου 2017 το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο το οποίο εκδίκασε την υπόθεση για την ασφάλιση των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας για το έτος 2014-2015, δεν έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις δύο Συλλογικών Οργάνων που πάρθηκαν ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Τα όργανα αυτά (Οικονομική Επιτροπή και Περιφερειακό Συμβούλιο ΠΑΜΘ) με εξουσιοδότησαν να προβώ στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την ασφάλιση των οχημάτων, για λόγους κατεπείγοντος και επειδή υπολειπόταν μόλις μία μέρα για τη λήξη της ασφάλισης των οχημάτων, με κίνδυνο να μείνουν ανασφάλιστα οχήματα απαραίτητα για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Η διαδικασία αυτή ελέγχθηκε στο σύνολό της από το δημοσιονομικό έλεγχο και πληρώθηκε η δαπάνη της ως νόμιμη.

Το Δικαστήριο μας καταδίκασε με την πρωτοφανή αιτιολογία ότι δε λάβαμε υπόψη μας την προσφορά του προηγούμενου αναδόχου, η οποία ωστόσο κατατέθηκε εκπρόθεσμα και με προφανή δόλο, καταδικάζοντάς μας γιατί… απλά εφαρμόσαμε τον νόμο περί απευθείας ανάθεσης που είναι απόλυτα σαφής όσον αφορά την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί και την οποία τηρήσαμε κατά γράμμα.

Παρά το άδικο αυτό αποτέλεσμα του Δικαστηρίου, η εμπιστοσύνη μου απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν κλονίστηκε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ανώτεροι Δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεση μου σε δεύτερο βαθμό θα πεισθούν ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν απολύτως νόμιμη.

Συνεχίζω να ασκώ κανονικά τα καθήκοντα μου ως Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας και να αγωνίζομαι καθημερινά για το καλό του τόπου μου και των συμπολιτών μου.

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Α. ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου