Έψαχναν για θησαυρό στο Παρανέστι αλλά τους έπιασε η αστυνομία στα πράσα


Δεν πρόλαβαν  - κατά πως φαίνεται - να βρουν το θησαυρό στο Παρανέστι, οι έξι χρυσοθήρες. Η αστυνομία τους έπιασε την ώρα που τον έψαχναν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δασαρχείου Δράμας εντόπισαν τους 6 δράστες την ώρα που η ανασκαφή για την ανεύρεση χρυσού ήταν σε εξέλιξη.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Νοεμβρίου, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.


Οι έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 44, 49, 50, 51, 53 και 70 ετών, είναι κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση.

Δίπλα στο χώρο της ανασκαφής, βρέθηκαν σκηνές και ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα, τα οποία είχαν  κατασκευάσει και εγκαταστήσει οι δράστες για τη διαμονή τους και την αποθήκευση του εξοπλισμού τους.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί σε παράνομη υλοτομία, χρησιμοποιώντας τα ξύλα για την τοποθέτηση υποστυλωμάτων στο όρυγμα, καθώς και για καύση.

Στο χώρο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 

πλήθος σκαπτικών και διαφόρων άλλων εργαλείων (τσεκούρια, φτυάρια, αλυσοπρίονο, πριόνια κ.λ.π.), μία βενζινοκίνητη γεννήτρια, ηλεκτρικά εργαλεία, γάντια εργασίας, φακοί, προβολείς, είδη κατασκήνωσης, κινητά τηλέφωνα, συσκευές επικοινωνίας και ένα κυνηγετικό όπλο με 8 κυνηγετικά φυσίγγια.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων και ένα οξειδωμένο νόμισμα, το οποίο θα αποσταλεί για εξέταση στην αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων και ένα κυνηγετικό όπλο με 130 κυνηγετικά φυσίγγια.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου