Καταγγελία για «μαύρη» εργασία στον Δήμο Δράμας


Σε μια σοβαρή καταγγελία εναντίον της δημοτικής αρχής του Δήμου Δράμας προέβη η δημοτική παράταξη Πόλη και Ζωή καθώς και ο επικεφαλής της Μλεκάνης Μιχάλης, ο οποίος μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε πως το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας επισκέφτηκε το Κολυμβητήριο Δράμας και εντόπισε ότι πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες του εργάζονταν κάποιοι παρανόμως και χωρίς να έχουν δηλωθεί.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων της εκπομπής για το μήπως οι εργαζόμενοι εργάζονταν για κάποιο εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο μετά από ανάθεση του δήμου ο κ. Μλεκάνης είπε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και πως η ευθύνη της παράνομης και αδήλωτης εργασίας βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την δημοτική αρχή.


Μάλιστα ζήτησε από την δημοτική αρχή να μην επιχειρήσει να εμπλέξει τον Κολυμβητικό όμιλο Δράμας γιατί το Κολυμβητήριο ανήκει στον Δήμο Δράμας και μόνο αυτός μπορεί να το κλειδώνει και να το ανοίγει.


«Είναι ντροπή και ξεπεσμός για τον Δήμο Δράμας να απασχολεί εργαζόμενους και να εκτελεί εργασίες στις εγκαταστάσεις του με παράνομη και αδήλωτη εργασία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μλεκάνης.

Η ανακοίνωση της παράταξης Πόλη και Ζωή

Και πάλι Παράνομη και Αδήλωτη Εργασία στον Δήμο Δράμας

Επιρρεπής στην παράνομη και αδήλωτη εργασία ο Δήμος Δράμας. Μετά την παράνομη και αδήλωτη εργασία στην Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΚΠΟΤΑ για την οποία ήδη πληρώθηκε πρόστιμο, και πριν ακόμη συμπληρωθεί χρόνος από τότε, και πάλι παράνομη και αδήλωτη εργασία στον Δήμο Δράμας!!!

Αυτή τη φορά χώρος της παράνομης και αδήλωτης εργασίας το Κολυμβητήριο του Δήμου Δράμας. Ως γνωστό το Κολυμβητήριο παραμένει κλειδωμένο από τις 9 Νοεμβρίου, όταν έπεσαν τμήματα από τσιμεντένια δοκό στον εσωτερικό χώρο, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παρευρισκόμενων.

Από τις 10 Νοεμβρίου ζητάμε, ως μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Δράμας, την άμεση επισκευή και συντήρηση του χώρου, ώστε με απόλυτη ασφάλεια να ανοίξει σύντομα το Κολυμβητήριο και να τεθεί και πάλι στη διάθεση των συμπολιτών μας.

Ζητήσαμε τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Νοεμβρίου, αλλά το αίτημά μας απορρίφθηκε από την Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου με τις ψήφους της συμπολίτευσης και του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Χαραλαμπίδη.
Εμείς επανειλημμένα ρωτήσαμε:
ü    Τι γίνεται μέσα στο κλειδωμένο Κολυμβητήριο;
ü    Υπάρχει έκθεση μηχανικού για τις εργασίες που απαιτούνται;
ü    Υπάρχει επιβλέπων μηχανικός;
ü    Υπάρχει εγκεκριμένη εργασία και σχετική δαπάνη;

Φυσικά, απάντηση δεν πήραμε.

Σήμερα γνωρίζουμε τον λόγο.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου είχε επιλέξει για μια ακόμη φορά τον δρόμο της παράνομης και αδήλωτης εργασίας.

Αυτό διαπιστώθηκε χθες 23-11-2017, όταν πραγματοποιήθηκε σχετικός έλεγχος από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Είναι ντροπή και ξεπεσμός για τον Δήμο Δράμας να απασχολεί εργαζόμενους και να εκτελεί εργασίες στις εγκαταστάσεις του με παράνομη και αδήλωτη εργασία.

Με την παράνομη και αδήλωτη εργασία στο Κολυμβητήριο:
ü    Κλέβει έσοδα από το Κράτος
ü    Κλέβει έσοδα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία
ü    Δεν καλύπτει με ασφάλιση τους εργαζόμενους
ü    Δεν παρέχονται εγγυήσεις για την τεχνική αρτιότητα των εργασιών, αφού δεν υπάρχει τεχνική έκθεση και επίβλεψη
ü    Δεν παρέχονται εγγυήσεις για την ασφάλεια των χώρων μετά το πέρας των εργασιών, αφήνοντας εκτεθειμένους σε κίνδυνο όλους τους χρήστες του Κολυμβητηρίου
ü    Παράνομη θα είναι και όποια πληρωμή για τις εργασίες που γίνονται, αφού δεν μπορούν να υπάρξουν νόμιμα παραστατικά για εργασία που εκτελείται παράνομα και χωρίς να δηλωθεί.

Θα βρει κανείς το θάρρος να απαντήσει σε όλα αυτά;
Πότε, επιτέλους, θα δοθεί και πάλι ασφαλές το Κολυμβητήριο στους συμπολίτες μας;

ΥΓ: Ας μην προσπαθήσει η Δημοτική Αρχή να εμπλέξει στην παράνομη και αδήλωτη εργασία τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας. Το Κολυμβητήριο ανήκει στον Δήμο Δράμας και μόνο αυτός μπορεί να το κλειδώνει και να το ανοίγει. Μόνο ο Δήμος μπορεί να εκτελεί εργασίες. Ας αναλάβει τις ευθύνες της και ας σταματήσει να κρύβεται.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου