Το ΤΕΙ Οινολογίας Δράμας, η φημολογούμενη μεταφορά του και οι ευθύνες αυτών που … σφυρίζουν κλέφτικα.


Η  φημολογούμενη συγχώνευση  του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ ΑΜΘ που εδρεύει στη Δράμα, με κάποιο άλλο τμήμα – ενδεχομένως  το ΤΕΙ Αγροτικής Ανάπτυξης της Ορεστιάδας για το οποίο γίνεται λόγος πολύς - φυσικά και δεν ανάγεται στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων.
Έχει τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης, που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού παιδείας κ. Γαβρόγλου στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού της ανώτατης εκπαίδευσης».

«Για πρώτη φορά υπάρχουν κοινές επιτροπές πανεπιστημίων και ΤΕΙ, οι οποίες συζητούν θεσμικά πια, την προοπτική συνεργασίας και συνενώσεων των ιδρυμάτων» είπε ο υπουργός Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή πριν λίγες ημέρες και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει θέμα να κλείσει το ένα, να ανοίξει το άλλο κλπ, αλλά να αξιοποιήσουμε ό,τι είναι δυνατό για την αναβάθμιση των ιδρυμάτων, μέσα από απολύτως συναινετικές διαδικασίες, για το καλό και των φοιτητών μας και των τοπικών κοινωνιών και των ιδρυμάτων μας».

Αν ορισμένοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νομού «πέφτουν από τα σύννεφα» στο άκουσμα αυτών, μάλλον δεν παρακολουθούν την πολιτική επικαιρότητα ή προσπαθούν – ατυχώς - να αποτινάξουν τις ευθύνες από πάνω τους… σφυρίζοντας κλέφτικα.

Μια ενδεχόμενη απομάκρυνση του ΤΕΙ Οινολογίας από τη Δράμα, δικαίως θα θεωρηθεί από τους Δραμινούς πολίτες ως ένα ακόμη πλήγμα για τον μόνιμα ξεχασμένο νομό μας.
Ως η σταγόνα σε ένα ποτήρι που είναι έτοιμο να ξεχειλίσει.

Η ευθύνη όμως δεν θα ανήκει ούτε στον πρωθυπουργό, ούτε στον υπουργό ούτε στις αρμόδιες θεσμικές επιτροπές που συζητούν το θέμα.

Η ευθύνη θα ανήκει στους Δραμινούς «παράγοντες» που ενώ θα έπρεπε να παρακολουθούν τις εξελίξεις εκ του σύνεγγυς και να είναι έτοιμοι, εμπρόθεσμα, με στοιχεία και επιχειρήματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να υπερασπιστούν τις θέσεις τους… περί άλλων μεριμνούν και τυρβάζουν.

Η τακτική της απόδοσης ευθυνών στο «καρεκλοκένταυρο κράτος των Αθηνών» και το σύνηθες επιχείρημα της «πτωχής πλην τίμιας Δράμας» που όλοι εχθρεύονται, εδώ και καιρό δεν βρίσκουν πλέον  απήχηση στην κοινωνία και τους σκεπτόμενους πολίτες.

Η πρωτοβουλία των φοιτητών να προβούν σε κατάληψη του ΤΕΙ στη Δράμα, με ένα εκ των βασικών τους αιτημάτων, να μη φύγει το ΤΕΙ Οινολογίας από την πόλη και την περιοχή που φημίζεται για τα κρασιά της, είναι το καλύτερο ίσως επιχείρημα  - έστω και αργά -  υπέρ της παραμονής και ενδυνάμωσης του ΤΕΙ Οινολογίας στη Δράμα.

Τουλάχιστον, ας αξιοποιήσουν την κατάληψη…


 Γκέρτας Άρης
alpha-news.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου