Καταγγελία για παράνομη περισυλλογή αδέσποτων από την ΒΙ.ΠΕ. Δράμας


Παράνομη περισυλλογή αδέσποτων ζώων που ζούσαν στην Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας καταγγέλλουν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Δράμας – ΦΕΔΡΑ, με ανάρτηση  στον λογαριασμό τους στο fb.  

Οι Φιλόζωοι αναφέρουν ότι ζήτησαν επανειλημμένως από την αστυνομία την εισαγγελική εντολή που απαιτείται αλλά… εις μάτην.

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επιστροφή των ζώων στην περιοχή» αναφέρουν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Δράμας – ΦΕΔΡΑ


Η ανάρτηση - ανακοίνωση
Το Σάββατο, στις 25/11/2017 και ώρα 10:00 και ενώ είχαμε μεταβεί στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, πλησίον της δομής των προσφύγων για να ταΐσουμε τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, συναντηθήκαμε με υπάλληλο του Κυνοκομείου, ο οποίος συνοδεύονταν από ένα περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας.

Όταν πλησιάσαμε για να ρωτήσουμε τι συμβαίνει, λάβαμε την απάντηση ότι κατόπιν εισαγγελικής εντολής μετέβησαν στο σημείο για να περισυλλέξουν τα 6 αδέσποτα σκυλιά που ζουν εκεί. Ζητήσαμε να μας επιδείξουν την εισαγγελική εντολή αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αντιθέτως μας είπαν να πάμε στην εισαγγελέα.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις μας, 5 από τα ζώα περισυλλέχτηκαν και μεταφέρθηκαν στο Κυνοκομείο. Το έκτο το πήρε μέλος του συλλόγου που ήταν παρούσα στο περιστατικό για να το φιλοξενήσει. Αφού διαπιστώσαμε την μεταφορά των 5 ζώων στο Κυνοκομείο, πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Δράμας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η απάντηση που πήραμε ήταν, ότι η περισυλλογή πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή της εισαγγελίας και του Δήμου χωρίς όμως να μας επιδείξουν και πάλι σχετικό έγγραφο.

 Η Πρόεδρος του συλλόγου που ήταν παρούσα στο περιστατικό, είναι μέλος της πενταμελούς επιτροπής και έχει κάθε δικαίωμα να λαμβάνει γνώση του συνόλου της αλληλογραφίας που σχετίζεται με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Παρόλα αυτά, η Πρόεδρος μας, δεν έχει λάβει γνώση έγγραφης καταγγελίας σχετική με επιθετική ή προβληματική συμπεριφορά των ζώων που περισυλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Κυνοκομείο.
Επίσης, η πενταμελής επιτροπή είχε λάβει ομόφωνη απόφαση σχετικά με το ότι η πυκνότητα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς βρίσκεται σε αποδεκτά επίπεδα και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος για μετακίνηση ζώων εκτός περιοχής.

Τα ζώα είχαν υποβληθεί σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, στείρωση) και κατά συνέπεια δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για την δημόσια υγεία.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η περισυλλογή είναι παράνομη και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επιστροφή των ζώων στην περιοχή.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου