Για bullying στις καθαρίστριες κατηγορεί τον Μαμσάκο το Εργατικό Κέντρο Δράμας


Για μπούλιγκ εναντίον των καθαριστριών στα δημόσια σχολεία κατηγορεί τον Δήμαρχο Δράμας ο πρόεδρος και η διοίκηση του Εργατικού κέντρου Δράμας. 

Σε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των χρημάτων που αναδρομικά πρέπει να δοθεί στις καθαρίστριες για τα μέσα ατομικής προστασίας αλλά και για το γάλα που έπρεπε να τις χορηγείται τα προηγούμενα χρόνια, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου χαρακτηρίζει τον κ. Μαμσάκο και τους αιρετούς άρχοντες της Δράμας, κατώτερους των περιστάσεων. 

«Ως δημότες, νιώθουμε απογοητευμένοι και θέλουμε ένα Δήμαρχο που να μάχεται για τα δίκαια αιτήματά μας και να τολμάει να είναι μπροστάρης και όχι ακόλουθος» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Δράμας.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Δράμας

Μετά από πολύωρη αναμονή χθες, Δευτέρα, 20-11-2017, οι συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων δεν πήραν μια ξεκάθαρη απάντηση από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας σχετικά με το αντίτιμο των μέσων ατομικής προστασίας και το γάλα που δικαιούνται, αναδρομικά από το 2012.
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μπήκε το θέμα προ ημερησίας διάταξης με πρωτοβουλία της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Γιώργος Σαβρίδης
Το ιστορικό έχει ως εξής: Στο νόμο 4483 που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή το καλοκαίρι που μας πέρασε, αποκαταστάθηκε μια αδικία που συντελούνταν απέναντι σε κάποιους εργαζόμενους των ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων και οι συμβασιούχες καθαρίστριες.

Έτσι, στο εξής οι καθαρίστριες δικαιούνται μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, γαλότσες, στολές, μάσκες) αλλά και 1 λίτρο γάλα ημερησίως και για τα προηγούμενα χρόνια που ισχύει η αναδρομικότητα (2012-2016) την αποτίμησή τους σε χρήμα.
Καλέστηκε λοιπόν, το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση με την οποία να αναγνωρίζει την οφειλή αυτή αλλά δυστυχώς οι αιρετοί άρχοντες της πόλης μας στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Κατ’ αρχήν, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο οποίος θα έπρεπε να είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα εργαζομένων –όπως του αρέσει να διατείνεται- θα μπορούσε να δώσει εκ των προτέρων λύση στο θέμα και όχι να ταλαιπωρεί τις εργαζόμενες καθαρίστριες των 250 Ευρώ.
Αντιθέτως, αυτό που επαναλαμβάνει σε κάθε συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου Καθαριστριών και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή κράτησε τις καθαρίστριες ενώ θα μπορούσε να τις αντικαταστήσει με άλλες – προφανώς του κομματικού του μηχανισμού…

Τον καλούμε επιτέλους, να σταματήσει αυτό τον ψυχολογικό εκβιασμό απέναντι στις εργαζόμενες (bullying) και να καταλάβει ότι αυτά θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα.
Η στάση των συμβούλων της συμπολίτευσης που δεν φάνηκε καν να ενδιαφέρονται για τη λύση του ζητήματος μας άφησε άφωνους, αλλά και η παρόμοια στάση των συμβούλων των δημοτικών παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης προκάλεσαν την κατάπληξή μας και ιδιαίτερα του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης αφού το κόμμα του πάντα –υποτίθεται- ότι στηρίζει την εργατική τάξη.

Δεν θα σχολιάσουμε δε, την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου κ. Αν. Βασιλειάδη, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου ως εργατοπατέρες αλλά και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα γυναικούλες.
Έχουμε ζητήσει να ανακαλέσει επισήμως και σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε στα νόμιμα, διότι είναι αυτονόητο ότι όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και διεκδικούν τα πρωτοβάθμια Σωματεία, στηρίζονται από το δευτεροβάθμιο όργανο του Εργατικού Κέντρου αλλά και ότι οι χαρακτηρισμοί των καθαριστριών ως γυναικούλες, είναι τουλάχιστον ρατσιστικοί.

Τέλος, η απόφαση που πάρθηκε και εισηγήθηκε από το Δήμαρχο, ότι θα δουν τι θα κάνουν οι άλλοι Δήμοι και θα πράξουν αναλόγως, φυσικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως γενναία. Ως δημότες, νιώθουμε απογοητευμένοι και θέλουμε ένα Δήμαρχο που να μάχεται για τα δίκαια αιτήματά μας και να τολμάει να είναι μπροστάρης και όχι ακόλουθος.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου