Με νερό γεμίζει την λίμνη της Αγίας Βαρβάρας η ΔΕΥΑΔ


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση πλήρωσης της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας με νερό προκειμένου να αναβιώσει το έθιμο με τα καραβάκια την ερχόμενη Κυριακή, παραμονή της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας.


Συνεργεία της ΔΕΥΑΔ αφού περιόρισαν στο μέτρο του δυνατού τις μεγάλες διαρροές νερού, έθεσαν σε λειτουργία παλαιά γεώτρηση η οποία βρίσκεται κάτω ακριβώς από την εξέδρα και παροχετεύουν το νερό στη λίμνη.Το νερό που βγαίνει από την γεώτρηση και παροχετεύεται στη λίμνη είναι περίπου 80 κυβικά την ώρα και στόχος είναι σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΔ Τάσου Χατζηγιάννη να ανέβει η στάθμη των νερών της λίμνης σε τέτοιο σημείο ώστε να σκεπαστούν τουλάχιστον τα θεμέλια που υπάρχουν μέσα στη λίμνη και να μπορέσουν να πλεύσουν τα καραβάκια. 


Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δράμας, την ημέρα αναβίωσης του εθίμου με τα καραβάκια, θα υπάρχουν παιδιά τα οποία θα παίρνουν τα καραβάκια από τα χέρια των παιδιών ή των γονέων τους και θα τα ρίχνουν στη λίμνη με ασφάλεια, προς αποφυγή ατυχημάτων λόγω της μικρής κάλυψης της λίμνης με νερό.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου