Ανακαλούνται οι αρμοδιότητες Πατακάκη με απόφαση Περιφερειάρχη


Με απόφαση του, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος ανακαλεί όλες τις αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί στον Αργύρη  Πατακάκη και πλέον θα ασκεί μόνο εκείνες που ορίζει ο νόμος του «Καλλικράτη» ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης.

Ο Χρήστος Μέτιος αναφέρει ότι η απόφαση του αυτή είναι απόρροια της καταδικαστικής για τον κύριο Πατακάκη απόφασης  του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας και πως ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας γνώριζε από 17 Νοεμβρίου την απόφαση του Περιφερειάρχη.

 «Γίνεται σαφής ο λόγος» τονίζει ο κ. Μέτιος «για τον οποίο ο κ. Πατακάκης δημοσιοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Περιφερειάρχη».


Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η άσκηση της Διοίκησης οφείλει να γίνεται σε ένα περιβάλλον αυξημένης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, το κύρος των αποφάσεών της να μην αμφισβητείται και να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό που ισχύει για όλους, και μετά την απόφαση της 15ης Νοεμβρίου 2017 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας που αφορά στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, κρίθηκε αναγκαίο να ανακληθούν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, όλες οι αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί στον κ. Πατακάκη και πλέον θα ασκεί μόνο εκείνες που ορίζει ο νόμος του «Καλλικράτη» ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης.

Οι δύο άνδρες σε παλαιότερες εποχές αγαστής συνεργασίας
Ήδη από τις 17 Νοεμβρίου 2017, ο κ. Πατακάκης κλήθηκε εγγράφως στο Γραφείο του κ. Περιφερειάρχη για εξηγήσεις. Σε αυτήν τη συνάντηση δεν προσήλθε ποτέ επικαλούμενος διάφορους λόγους. Και αυτό παρά τις επανειλημμένες κλήσεις που του απευθύνθηκαν και παρά το γεγονός ότι του δόθηκε επαρκής χρόνος, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017, για να διαχειριστεί ο ίδιος το ζήτημα στο πλαίσιο της βασικής αρχής που ισχύει για όλους μας.
Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Πατακάκης ήταν ενήμερος για το ενδεχόμενο ανάκλησης των αρμοδιοτήτων του.
Κατόπιν των παραπάνω, γίνεται σαφής ο λόγος για τον οποίο δημοσιοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Περιφερειάρχη χθες το βράδυ, 10 Δεκεμβρίου 2017, με την οποία επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην ανάκληση των αρμοδιοτήτων του.

Όσον αφορά στα ζητήματα που θέτει ο κ. Πατακάκης στην επιστολή του, και για να είναι ενήμεροι οι πολίτες της Δράμας, σημειώνουμε:
1.    Για το θέμα της οδικής σύνδεσης της Δράμας με την Αμφίπολη, ο κ. Περιφερειάρχης έχει εκφράσει με σαφήνεια τη θέση της Περιφέρειας με δελτίο Τύπου που απέστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης στις 16 Νοεμβρίου 2017.
2.    Για το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, το αίτημα της 27ης Απριλίου 2017, που επικαλείται ο κ. Πατακάκης στην επιστολή του, διαμορφώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας στην τελική του μορφή στις 23 Αυγούστου 2017 με νέο Τεχνικό Δελτίο με τίτλο «Επισκευή, Συντήρηση, Βελτίωση και Λειτουργία εγκαταστάσεων και υποδομών Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού», προϋπολογισμού 1.617.000 €.
Με έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας στις 29 Αυγούστου 2017 το αίτημα αυτό στάλθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το νέο τριετές Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εγκρίθηκε από το Υπουργείο στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 χωρίς να περιλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο.
Έκτοτε, η Περιφέρεια απέστειλε τέσσερις φορές εγγράφως συμπληρωματικά στοιχεία στο Υπουργείο για το θέμα αυτό αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί καθώς εκκρεμεί η απαραίτητη χρηματοοικονομική μελέτη που η Π.Ε. Δράμας έχει αναλάβει να εκπονήσει.
Παράλληλα, για τη τρέχουσα χιονοδρομική περίοδο 2017-2018, η Π.Ε. Δράμας έχει στη διάθεσή της με έγκριση του Περιφερειάρχη 63.410,38 € για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, ενώ την περσινή περίοδο ο κ. Περιφερειάρχης είχε εγκρίνει στις 14 Δεκεμβρίου 2016 έργο ύψους 187.083,73 €.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια :

 1. (copy paste απο ευστοχη παρατηρηση στο διαδικτυο)
  63.000 για την λειτουργία το Φαλακρού?? Μα καλά δεν ντρέπεται και το λέει ο Μετιος? Τόσα δεν φτάνουν ούτε για 2-3 υπαλλήλους της περιφέρειας στην Κομοτηνή!!!

  Ξεχνά ο Μέτιος ότι η περιφέρεια έχει ρητή υποχρέωση προς τα τουριστικά ακίνητα να συντηρεί και να έχει σε λειτουργεία το Φαλακρο!!??

  Όσον αφορά την οδική σύνδεση της Δράμας γιατί μας παραπέμπει στο έγγραφο και δεν αναφέρει ξεκάθαρα τις θέσεις τις περιφέρειας???
  Μήπως γιατί είναι άκρως αντίθετες από αυτές των πολιτών της που συνέχεια βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο διασχίζοντας τον υπάρχον δρόμο-ντροπή για την Ελλάδα και καρμανιόλα???

  Γιατί ο Μέτιος δεν υποστηρίζει το αίτημα του μοναδικού νομού της περιφέρειας που δεν έχει πρόσβαση στην Εγνατία?

  Μα καλά μας περνάει για χαζούς? Με τέτοιου είδους ανακοινώσεις νομίζει ότι καλύπτει τις μικροτοπικιστικές του διαθέσεις??
  Δεν καταλαβαίνει ότι και τα δύο θέματα θα έχουν θετικό αντίκτυπο όχι μόνο για την Δράμα αλλά για όλους τους πολίτες της περιφέρειας συνολικά ή μήπως η εμφανέστατη εμπάθειά του για τον νομό Δράμας και τους Δραμινούς είναι ανεξέλεγκτη???

  ΑπάντησηΔιαγραφή