Φώς(;)στο αίτημα της Δράμας για ίδρυση ογκολογικής κλινικής


Όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διερευνά την περίπτωση ικανοποίησης του αιτήματος του συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας αλλά και όλων των φορέων του νομού, για την ίδρυση ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Δράμας.

Αν και δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο ή υπουργική διαβεβαίωση περί αυτού, υπάρχουν πληροφορίες και ενδείξεις ότι οι αρμόδιοι υπουργοί – τουλάχιστον – έχουν προβληματιστεί σχετικά με την υπόθεση της Δράμας.


Μάλιστα ο βουλευτής Ν.Δ. Δράμας και αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτική ομάδας Δημήτρης Κυριαζίδης κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο ερώτημα αναφορικά με τη σύσταση ογκολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. 

Όπως αναφέρει ο κ. Κυριαζίδης «Στη Βουλή προσήλθε και απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Παύλος Πολάκης (4/9/2017), ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι, υφίσταται σχετικός προβληματισμός στο Υπουργείο για το όλο ζήτημα και άφησε να διαφανεί ότι υπάρχει σοβαρή πρόθεση του Υπουργείου να ανασυστήσει τη Β’ Παθολογική Κλινική με πρόσθετη στελέχωση αυτής από Παθολόγους-Ογκολόγους προς διενέργεια χημειοθεραπειών.

Στην επίσημη απάντηση του κ. Πολάκη προς τον κ. Κυριαζίδη τονίζεται «Έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία για την εκπόνηση των νέων οργανισμών των Νοσοκομείων. Η ανωτέρω διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασία από τη ΔΥΠΕ μετά από υποβολή πρότασης του ΓΝ Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν τα αναφερόμενα για τη σύσταση τμημάτων και θέσεων ιατρών ειδικότητας Ογκολογίας».

«ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΔΡΑΜΑ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ» αναφέρει σε ανάρτηση του στο fb ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου