Το «ροζ σκάνδαλο» της Δράμας, θέμα συζήτησης στα Χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν


Η «ροζ ιστοριούλα» της Δράμας ήταν φέτος τα Χριστούγεννα το αγαπημένο θέμα συζήτησης στα εορταστικά τραπέζια της πόλης.
Το σενάριο, γνωστό απ τα παλιά, με ορισμένες πιπεράτες προσθήκες ενδυνάμωσης του, σε ιδιαίτερες σεξουαλικές δεξιότητες.
Πρωταγωνιστές, μόνο άνδρες.
Καταξιωμένοι επιστήμονες και οικογενειάρχες με παιδιά, πιάνονται αίφνης την ώρα της σεξουαλικής πράξης, από την σύζυγο του… οικοδεσπότη.
Ακολουθούν καβγάδες, απειλές, δικηγόροι και φυσικά… διαζύγια.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή.
Η ροζ ιστορία άρχισε να μεταφέρεται στην μικρή τοπική κοινωνία λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και κορυφώθηκε στις αργίες των ημερών. Αν και η κεντρική ιδέα του σεναρίου παραμένει ίδια σε όλες σχεδόν τις διηγήσεις, οι εκδοχές που παρουσιάζονται, διαφέρουν.
Οι άνδρες ήταν τρείς ή τέσσερις; Ήταν δύο γιατροί και ένας δικηγόρος ή τρεις γιατροί και ένας ελεύθερος επαγγελματίας; Ποιες οι ειδικότητες των γιατρών και ποια του επαγγελματία;   
Σε τρεις διαφορετικές διηγήσεις του συμβάντος, σε τρείς διαφορετικές πολυμελείς παρέες το διήμερο των αργιών, «έπεσαν στο τραπέζι» 15 διαφορετικά ονόματα, όλων σχεδόν των επαγγελματικών κλάδων που δραστηριοποιούνται στο νομό.
Σχεδόν όλες οι ιατρικές ειδικότητες(με μεγαλύτερη συχνότητα αυτή του γυναικολόγου και του ορθοπεδικού) όπως επίσης και λεπτομερείς αναφορές περί της σεξουαλικής πράξης.
Λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν από τις ενδυματολογικές επιλογές των συμμετεχόντων έως στιλιστικές προσεγγίσεις του υποτιθέμενου σεξουαλικού οργίου.

Είναι αληθινό ή όχι το ροζ σκάνδαλο της Δράμας; Ποιες οι πιθανότητες να είναι πραγματικό συμβάν; Μήπως είναι fake είδηση(που είναι και την μόδας την περίοδο αυτή;)
Ελάχιστοι μπορεί να δώσουν την απάντηση.
Ίσως ναι, ίσως όχι.
Όσες είναι οι πιθανότητες να είναι αληθινό γεγονός  η «ροζ ιστοριούλα» της Δράμας άλλες τόσες είναι να αποτελεί  ένα πιπεράτο κατασκεύασμα(άγνωστος ο κατασκευαστής όπως και οι προθέσεις του) που με την γνωστή μέθοδο του σκουριασμένου τηλεφώνου μεταδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ στην μικρή τοπική κοινωνία, ικανοποιώντας την ανάγκη  εκατοντάδων συμπολιτών μας για σχολιασμό, κριτική και… δημοκρισία (κοινώς κουτσομπολιό).

Σίγουρα όμως ο κάθε αφηγητής της ιστορίας, κόβει, ράβει, προσθέτει λεπτομέρειες, επαγγέλματα, ειδικότητες και φυσικά ονόματα, ανάλογα με το κέφι, την αφηγηματική του ικανότητα και βεβαίως τις ηθικές του αναστολές.
Μήπως όμως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά;
Ίσως.
Ίσως όμως ο καπνός να είναι… ομίχλη ή «γιαλαντζί καπνός» από ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Η κατασκευή ροζ ιστοριών με την συμμετοχή γνωστών ανθρώπων της κοινωνικής, πολιτικής ζωής και κυρίως της σόου μπίζ είναι μια συνήθης πρακτική του λεγόμενου «κίτρινου τύπου» που έχει υιοθετηθεί στις μέρες μας από ορισμένους χρήστες του διαδικτύου που στοχεύουν στα βιούζ των ανυποψίαστων ιντερνετικών τους φίλων.

Υ/Γ Εννοείται φυσικά ότι ακόμη και στην περίπτωση που η «ροζ ιστοριούλα» είναι πραγματικό γεγονός για τη Δράμα, το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην δημοσιότητα που λαμβάνει στην τοπική κοινωνία και τις προεκτάσεις της στο επίπεδο της επικοινωνίας και ουδόλως μας ενδιαφέρουν οι σεξουαλικές επιλογές, το φύλλο  και η επαγγελματική δράση  των συμμετεχόντων στην πράξη.


alpha-news.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου