Ο «φεϊσμπουκικός» καβγάς για τα νερά της Αγίας Βαρβάρας κόπασε. Ας δούμε την ουσία


του Άρη Γκέρτα

Και τώρα που αναβίωσε το έθιμο με τα καραβάκια και κόπασε ο «φεϊσμπουκικός» καβγάς για τα νερά στη λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, ας δούμε την ουσία.

Ο μοναδικός υδροβιότοπος στο κέντρο της πόλης μας, φέτος, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θέλει την βοήθεια μας.

Κάνουμε λάθος αν νομίζουμε ότι οι συνέπειες της ανεξέλεγκτης ανθρώπινης δραστηριότητας θα αργήσουν πολύ ακόμη να γίνουν ορατές στη Δράμα.
Τις βιώνουμε ήδη. Αγγίζουν κάθε πτυχή της δράσης μας, αγγίζουν την καθημερινότητα μας.

Ο κίνδυνος μείωσης των νερών, που σε αφθονία είχαμε τα προηγούμενα χρόνια στη Δράμα, είναι ορατός.


Μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική πρωτοβουλία δεν ελήφθη με στόχο την συνολική  και αποτελεσματική διαχείριση των νερών της Δράμας και κυρίως της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Βαρβάρας.

Και μόνο η καταθλιπτική εικόνα της -  άδειας από νερά λίμνης της Αγίας Βαρβάρας – πρέπει  να πείσει τον δήμο Δράμας και την ΔΕΥΑΔ να αναλάβουν την πρωτοβουλία σύνταξης μιας σοβαρής μελέτης διαχείρισης των νερών μας.

Με ολοκληρωμένες προτάσεις προστασίας και διατήρησης του υδροβιότοπου μας καθώς και αντιμετώπισης αρνητικών καταστάσεων που σίγουρα θα κλιθούμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον.

Μια μελέτη όμως, που δεν θα μείνει στα συρτάρια των γραφείων αυτών που την παρήγγειλαν αλλά θα υλοποιηθεί και θα τηρηθεί  ως ευαγγέλιο, από την σημερινή και την επόμενη και την μεθεπόμενη δημοτική αρχή.


Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε ίσως να αντιμετωπίσουμε τις ραγδαίες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να διατηρήσουμε τα νερά μας – σε κάποιο ικανοποιητικό ίσως βαθμό – τα επόμενα χρόνια.

Αν συνεχίσουμε, εναποθέτοντας τις ελπίδες μας στον καιρό ή στον Θεό(ή όπου κανείς πιστεύει τέλος πάντων)είναι πολύ πιθανόν να πούμε το νερό … νεράκι σε λίγα χρόνια.  
Τα καραβάκια, τις πάπιες και τα αναβλύζοντα νερά, θα τα αφηγούνται οι παππούδες στα εγγόνια, ως δοξασίες ενός θρύλου, όπως εκείνου της εκκλησιάς που τα ερείπια της βρίσκονται στον βυθό της λίμνης.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου