Κοινή δήλωση των συμβούλων της Περιφερειακής Αναγέννησης: Πίσω από τις διαμαρτυρίες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδης


Νέα, κοινή δήλωση έδωσαν στην δημοσιότητα οι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Αναγέννησης.

Στην δήλωση τους «βλέπουν» πίσω από τις πρόσφατες επιστολές διαμαρτυρίας εναντίον του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου, τον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και αναφέρουν ότι πρόκειται για προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Μέτιου και ότι σε καμία περίπτωση ο στόχος δεν είναι το καλό του νομού.

Μάλιστα αφήνουν σαφέστατες αιχμές για τους προέδρους των δύο φορέων που συνέταξαν και έστειλαν τις επιστολές διαμαρτυρίας(τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αντώνη Σκουλίδη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Όθωνα Μουρμούρη), τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «για χρόνια μονοπωλούν την εκπροσώπηση επαγγελματιών και φορέων της Δράμας».

Στην επιστολή τους οι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι για μια ακόμη φορά δηλώνουν την στήριξη τους στον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο λέγοντας ότι έχουν μαζί του «στενή και εποικοδομητική συνεργασία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας»


Οι τρεις(εκ των τεσσάρων)περιφερειακοί σύμβουλοι που υπογράφουν την κοινή δήλωση: Χρήστος Γεωργιτσόπουλος(αριστερά), Χρήστος Λιθηρόπουλος, Γεωργία Χειράκη
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
των Περιφερειακών Συμβούλων Δράμας
της «Περιφερειακής Αναγέννησης»

Την αρχική «επιστολή διαμαρτυρίας» του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας προς τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο ακολούθησαν δύο πανομοιότυπες επιστολές από πρόσωπα που για χρόνια μονοπωλούν την εκπροσώπηση επαγγελματιών και φορέων της Δράμας.
Οι κινήσεις αυτές βρίσκονται σε ξεκάθαρη πολιτική ταύτιση με τον  κυβερνητικό βουλευτή της περιοχής μας, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκδώσει και αυτός σχετική ανακοίνωση.
Είναι σαφές ότι, η συντονισμένη αυτή δημοσίευση επιστολών και ανακοινώσεων, έχει χαρακτήρα προσωπικής επίθεσης προς τον κ. Περιφερειάρχη και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το καλό της περιοχή μας.
Για να τελειώνουμε λοιπόν μία και καλή με τα δύο αυτά θέματα:
Την αποκλειστική ευθύνη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού την έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Άλλωστε μέχρι σήμερα, εκκρεμεί η χρηματοοικονομική μελέτη που είναι απαραίτητη ώστε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να αποδεσμεύσει 1,6 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κινατζίδης με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ
Επίσης, είναι ψέματα τα λεγόμενα του κ. Καραγιαννίδη ότι η Περιφέρεια δεν έχει εγκρίνει το αίτημα για τη συντήρηση των αναβατήρων του Χιονοδρομικού.
Σε ότι αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα Ε61 Καβάλα-Δράμα-Μαυρολεύκη-όρια Νομού Σερρών-Νέα Μπάφρα-Σέρρες αλλά και στη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό μέσω Αμφίπολης, περιλαμβάνονται και οι δύο στο Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας και τις στηρίζουμε με τρόπο ξεκάθαρο.
Ωστόσο, το τμήμα όρια Νομού Σερρών-Νέα Μπάφρα-Αμφίπολη δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της δικής μας Περιφέρειας αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεπώς δεν έχουμε τη θεσμική δυνατότητα να το χρηματοδοτήσουμε.
Επιπλέον, πρόκειται για ένα έργο στο οποίο υπεύθυνη είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε. (η Διοίκηση της οποίας ορίζεται από την Κυβέρνηση) και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και για το οποίο δεν υπάρχουν καν ακόμα μελέτες. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι και βέβαια αυτοί που όψιμα «καίγονται» για το έργο.
Αντίθετα, για το τμήμα Καβάλα-Δράμα-Μαυρολεύκη-όρια Νομού Σερρών, το οποίο βρίσκεται στη δική μας αρμοδιότητα, η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει ήδη διαθέσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για μελέτες.
Για ακόμη μια φορά, κάνουμε σαφές πως με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιο έχουμε στενή και εποικοδομητική συνεργασία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Με συνεργασία, συντονισμό και συνεχή επικοινωνία μαζί του επιδιώκουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Είμαστε απολύτως βέβαιοι πως τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής δε θα αργήσουν να φανούν και θα είναι πολύ σημαντικά για το Νομό Δράμας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δράμας της «Περιφερειακής Αναγέννησης»

ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
                                                   
ΚΙΝΑΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
                                                                        ΛΙΘΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
                                                                        ΧΕΙΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου