Μπλούχος Κωνσταντίνος: Να βγούμε από τον ηδονικό μας λήθαργο


Με ένα λογοτεχνικό κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου Δράμας και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στις προηγούμενες εκλογές Κωνσταντίνος Μπλούχος, καταθέτει την άποψη του για το Σκοπιανό ζήτημα που τις ημέρες αυτές μονοπωλεί την επικαιρότητα.

Χαρακτηριστική των θέσεων του κ. Μπλούχου, είναι η χρήση των στίχων ενός ποιήματος που μεγάλος Έλληνας Κωστής Παλαμάς έγραψε το 1925, με τον τίτλο «Η Λειτουργία δεν τέλειωσε», αναφερόμενος στην Αγιά Σοφιά.Την ανάρτηση συνοδεύει μια φωτογραφία με νόημα: Της Κυράς της Ρω (1890-1982) που επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπλούχου

Ας αναλογισθούμε λοιπόν, πως οι ώμοι μας μπορούν να απαλλαγούν από όλα τα βάρη, Εκτός από ένα, αυτό της "ευθύνης"!!!

Ας συνειδητοποιήσουμε κάποτε τις ευθύνες που έχουμε εμείς οι "τωρινοί" φερόμενοι ως Έλληνες για το μέλλον του Ελληνισμού.

Ας συναισθανθούμε τέλος, ότι ο Έλληνας που έχει συνείδηση της ταυτότητας του δεν λογοδοτεί στο παρόν αλλά και στο παρελθόν και το μέλλον!!!

Αυτό του Κ. Παλαμά δηλαδή: "Νεκροί θα μας δικάσουν και αμέτρητοι οι αγέννητοι!!!"

Είναι ορισμένα τα πράγματα που μας επιτρέπει η ιερότητα του τόπου μας. Με τα καμώματα μας, τα Εθνικά, παραγνωρίσαμε το επιτρεπόμενο.

Έλειψε ο σεβασμός στην ευλογημένη γη, το χρέος μας στη ράτσα. Το χρέος το δικό μας, των μικρών και ταπεινών ένα: Να βγούμε από τον ηδονικό μας λήθαργο, που σ' αυτόν άλλωστε επενδύουν οι απάτριδες, οι πατριδομηδενιστές, οι πατριδοκάπηλοι.

Συναίσθηση και επίγνωση της ταυτότητας μας, το αυτονόητο δηλαδή, όχι πολλά... μόνον αυτά που μας επιβάλλει το πνεύμα και η ιερότητα του τόπου μας.

Η παρακμή και η χρεοκοπία μας για να αντιστραφεί απαιτεί πλέον ηγετικά αναστήματα και όχι σπιθμιαίους απάτριδες.

Σήμερα, οι χάσκακες γραικύλοι δεν έχουν συνείδηση της ιστορικής τους ταυτότητας, πόσο μάλλον της συλλογικής Εθνικής Αξιοπρέπειας.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου