Δήμος Παγγαίου: ΟΧΙ σε όνομα που να εμπεριέχει τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων εξέδωσε ο δήμος Παγγαίου μετά από εισήγηση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη στο δημοτικό συμβούλιο.


Στο ψήφισμα του ο Δήμος Παγγαίου παίρνει ξεκάθαρα θέση: «Σαν γνήσιοι Μακεδόνες αξιώνουμε από την πολιτική ηγεσία μας να μην διαπραγματευθεί λύση αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας που θα εμπεριέχει το όνομά μας» τονίζεται χαρακτηριστικά στο τέλος του κειμένου.
Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φ. Αναστασιάδης
Το Ψήφισμα του Δήμου Παγγαίου

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!!!!!

Στην επικαιρότητα για μια ακόμη φορά βρίσκεται το θέμα της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων και με αφορμή το γεγονός αυτό στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου μετά από εισήγησή μου και κατά πλειοψηφία το σώμα εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

« Το Δ.Σ. του Δήμου Παγγαίου συμμεριζόμενο το κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για το ονοματολογικό ζήτημα της χώρας των Σκοπίων αντιτίθεται κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια πλαστογράφησης της ιστορίας και οικειοποίησης της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Γεωγραφικοί, συνθετικοί, χρονολογικοί ή άλλοι προσδιορισμοί είναι απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι και υποκρύπτουν αλυτρωτικές, επεκτατικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες διαιωνίζοντας μία άρρωστη κατάσταση.

Οι παραχαράκτες γείτονές μας ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την ιστορική αλήθεια.

Σαν γνήσιοι Μακεδόνες αξιώνουμε από την πολιτική ηγεσία μας να μην διαπραγματευθεί λύση αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας που θα εμπεριέχει το όνομά μας.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου