«Ετοιμάζουν βαλίτσες» δεκάδες στρατιωτικοί που εργάζονται στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης


Δεκάδες οικογένειες στρατιωτικών που ζούνε στη Δράμα και την Καβάλα και εργάζονται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωπες με το φάσμα της μετεγκατάστασης τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας στην περίπτωση που το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης καταργηθεί και το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» κλείσει.

Ο κίνδυνος από ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πλέον ορατός αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η απόφαση έχει ληφθεί και απλά είναι θέμα χρόνου μόνο, η υλοποίηση της.

Οι λόγοι της κατάργησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος στη Χρυσούπολη είναι… οικονομικοί και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, στόχος είναι ο… εξορθολογισμός.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης - και άριστος γνώστης της υπόθεσης - Νίκος Παναγιωτίδης, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης στους συναδέλφους του αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.

ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Νίκος Παναγιωτίδης στο στούντιο του ALPHA NEWS 95,5
Πέρα από το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρει η λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Χρυσούπολης στους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής, είναι και η τεράστια προσφορά του στις από αέρος επιχειρήσεις εναέριων μέσων για την κατάσβεση των πυρκαγιών, στην ευρύτερη περιοχή μας, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες.

Μια ενδεχόμενη κατάργηση του αεροπορικού αποσπάσματος της Χρυσούπολης θα αποβεί μοιραία όχι μόνο για το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης αλλά και αυτό του Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, δεδομένου ότι και αυτό είναι στην ευθύνη της ίδιας υπηρεσίας.

Το κυριότερο όμως είναι ότι δεκάδες στρατιωτικοί με τις οικογένειες τους θα αφήσουν τον τόπο τους για να μετακινηθούν σε περιοχές αρκετά μακρινές από την περιφέρεια μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις τοπικές οικονομίες. «Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί καταναλώνουν  τα χρήματα του δικού τους μισθού αλλά και των συζύγων του( στην περίπτωση που εργάζονται)στις πόλεις που ζούνε με τις οικογένειες τους. Στην περίπτωση που φύγουν, «φεύγει» μαζί τους και ένα καλό ποσό που τώρα «πέφτει» στις πόλεις μας» τόνισε ο κ. Παναγιωτίδης.


Δεν είναι μόνο αυτό όμως.
Αυτοί που θα φύγουν, δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν, δεδομένου ότι δεν έχει ανάλογες στρατιωτικές μονάδες στην περιοχή μας.

Δεν πρόκειται λοιπόν και να επενδύσουν στις περιοχές μας αγοράζοντας σπίτια, αγροκτήματα ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσαν να αγοράσουν στην περίπτωση μόνιμης κατοικίας τους στις πόλεις μας.

Αν και θεωρείται πολύ δύσκολη η αλλαγή της απόφασης για την κατάργηση του αεροπορικού αποσπάσματος της Χρυσούπολης, βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες πρωτοβουλίες από εκπροσώπους φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και πολιτικούς παράγοντες των νομών Δράμας – Καβάλας στην κατεύθυνση – τουλάχιστον – διασφάλισης της μετάθεσης των στρατιωτικών που εργάζονται στο αεροδρόμιο σε μονάδες κοντά στους νομούς μας.

Μάλιστα, δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πίσω από την υπόθεση αυτή κρύβονται οικονομικά συμφέροντα μεγάλων εταιριών, προκαλούν στους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους- πέρα από αναστάτωση  - και οργή.

Ακούστε παρακάτω όλη την συνέντευξη:Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου