Αναφορά στους εισαγγελείς για την απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα της Δράμας


Με μια πολυσέλιδη αναφορά της, η ομάδα Δραμινών πολιτών που μάχεται για την εφαρμογή των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ζητά με τον πλέον επίσημο τρόπο την άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη Δράμα.

Η αναφορά, έχει ως αποδέκτες τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Εφετών Θράκης, Πρωτοδικών Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, στην υπόθεση της τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου.

Μάλιστα, η ομάδα Δραμινών πολιτών ζητά από τους εισαγγελείς να διερευνήσουν τα ποινικά αδικήματα που πιθανόν έχουν τελέσει όλοι οι αιρετοί και δημόσιοι υπάλληλοι που εμπλέκονται στη μη εφαρμογή του νόμου.

Απογοήτευση και έλλειψη πολιτικής βούλησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο που έχει σταλεί γίνεται εκτενής αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δράμας και στην αντιμετώπιση του ζητήματος έτσι όπως αυτό τέθηκε από την ομάδα των ενεργών πολιτών Δράμας, σε παλαιότερη συνεδρίαση του.
Είναι χαρακτηριστική η παράγραφος του κειμένου:
«Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε την πιο μελανή σελίδα της ζωής μας, καθώς η αντιμετώπιση μας από το δημοτικό συμβούλιο μόνο απογοήτευση μας πρόσφερε για την έλλειψη πολιτικής βούλησης, για την αδιαφορία και τις τακτικές υπεκφυγών και εμπαιγμού, που αποδείχτηκε ότι διακρίνει αυτούς που αποφασίζουν για τη ζωή του Δραμινού Δημότη, παρότι έχουν ορκιστεί να τηρούν το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους».

εκπρόσωπος της ομάδας των Δραμινών Πολιτών Χρήστος Εφραιμίδης
Εκατοντάδες υπογραφές στη Δράμα για να εφαρμοστεί πλήρως και παντού ο αντικαπνιστικός νόμος
 Σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 o εκπρόσωπος της ομάδας των Δραμινών Πολιτών Χρήστος Εφραιμίδης τόνισε ότι η αναφορά αυτή προς τους εισαγγελείς και τους εμπλεκόμενους φορείς αποτελεί την ύστατη προσπάθεια τους να γίνει πράξη το αυτονόητο: να εφαρμοστεί πλήρως και παντού ο αντικαπνιστικός νόμος.
Αφού ανέφερε ότι ήδη η ομάδα έχει συλλέξει εκατοντάδες υπογραφές από Δραμινούς πολίτες αλλά και συλλόγους και φορείς της Δράμας, όπως τον σύλλογο καρκινοπαθών, νεφροπαθών, τον Ιατρικό σύλλογο και άλλους πολλούς, που ζητούν την εφαρμογή του νόμου, ζήτησε από τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην καμπάνια αυτή, υπογράφοντας το κείμενο της ομάδας.

Ουδείς επιθυμεί πραγματικά να εφαρμόσει το νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος στο νομό Δράμας.
Εξέφρασε την απογοήτευση του από τις συναντήσεις που είχε η ομάδα με όλους όσους έχουν την ευθύνη εφαρμογής του νόμου στη Δράμα και ανέφερε πως δέχτηκε ακόμη και απειλές για να σταματήσει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ομάδα των πολιτών.
«Το συμπέρασμα που αποκομίσαμε είναι ότι ουδείς επιθυμεί πραγματικά να εφαρμόσει αποτελεσματικά το νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος στο νομό Δράμας. Η αιτία είναι άλλοτε έλλειψη πολιτικής βούλησης, άλλοτε η αμέλεια και άλλοτε η άγνοια» είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη του.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια :

 1. Καλημέρα. Πως μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με την ομάδα των Δραμινών Πολιτών ή τον κο Χρήστο Εφραιμίδη;

  Η δική μας σελίδα στο FB είναι αυτή: https://www.facebook.com/groups/750496568447054/
  και το προσωπικό μου mail το theodore.alexiou@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ρε παιδιά, ποιο νομό Δράμας;;; αυτό δεν έχει να κάνει μ ένα συγκεκριμένο νομό! έπρεπε αυτός ο νόμος να έχει τεθεί σ' εφαρμογή εδώ και χρόνια! είμαστε τόσο γελοίος λαός, που προβάλλει μαγκιά και αρνείται να το κάνει και άλλο τόσο οι γελοίοι από πάνω που δεν επιβάλλουν κυρώσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή