Την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη Δράμα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος ΔράμαςΤην πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη Δράμα ζητά και ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας με ανακοίνωση του στον τύπο.

«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους» αναφέρει ο Ιατρικός σύλλογος για του φορείς που έχουν την ευθύνη της τήρησης του νόμου.

Μάλιστα τονίζει ότι «αν και υπήρξαν  σοβαρές καταγγελίες από συμπολίτες μας, ο Ιατρικός Σύλλογος δεν αντέδρασε, σεβόμενος τον θεσμό της "Ονειρούπολης" στην πόλη μας».

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου στην συνεδρίαση του την 11/01/2018 ασχολήθηκε και με το θέμα του καπνίσματος σε καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, χώρους εστίασης κ.τ.λ.

Από διμήνου, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες από συμπολίτες μας σχετικά με τα ανωτέρω γραφόμενα, ο Ιατρικός Σύλλογος, αν και είναι ο επίσημος σύμβουλος της πολιτείας για θέματα Υγείας στα όρια του νομού Δράμας, δεν αντέδρασε, σεβόμενος τον θεσμό της "Ονειρούπολης" στην πόλη μας.

Λαμβάνοντας λοιπόν αφ’ ενός υπ’ όψιν την σχετική νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των προαναφερμένων χώρων σε συνάρτηση με το κάπνισμα και αφ’ετέρου το γεγονός ότι, άπαντες είναι ισότιμοι πολίτες και ότι οι ευπαθείς ομάδες, μα και οι μη καπνίζοντες συνάνθρωποί μας, έχουν εξίσου δικαίωμα σεβασμού και προσέλευσης στους ανωτέρω χώρους, χωρίς στιγματισμούς και αποκλεισμούς,
Ο
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΖΗΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ

1. Την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου σχετικά με το κάπνισμα γενικώς.

2. Έκαστος εκ των εμπλεκομένων φορέων (Αντιπεριφέρεια-Δήμοι-Αστυνομία) στον βαθμό που του αναλογεί, ας αναλάβει τις ευθύνες του.

3. Ο Ιατρικός Σύλλογος δεσμεύεται, όποτε του ζητηθεί, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις με αντικειμενικό σκοπό την ενημέρωση των συνανθρώπων μας σχετικά με το κάπνισμα, αλλά και για άλλα θέματα πρόληψης, συμπεριφοράς και θεραπείας διαφόρων ασθενειών, εθισμών κ.τ.λ.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου