Ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, εκ των εκπροσώπων της εκκλησίας στο συλλαλητήριο της ΑθήναςΟ Μητροπολίτης Δράμας Παύλος θα είναι ένας εκ των τριών μητροπολιτών που θα εκπροσωπήσουν την εκκλησία στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Οι άλλοι δύο θα είναι ο αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο οποίος και θα αναγνώσει το σχετικό ανακοινωθέν της ΔΙΣ, καθώς και ο μητροπολίτης Χίου, Μάρκος.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο συλλαλητήριο των Αθηνών

Τη συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υπό τον όρο ότι θα διασφαλίζεται ο ειρηνικός και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρας του.
Ο Μακαριώτατος επισήμανε στους διοργανωτές την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αυτή έχει διαχρονικά διατυπωθεί, περί της μη αποδοχής του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, και τους ανέλυσε τη σημαντική εκκλησιαστική παράμετρο του ζητήματος.
Τόνισε μάλιστα, ότι η Εκκλησία, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, πρώτη διατύπωσε τη σαφή άποψή της, συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των ιεραρχών, που διαποιμαίνουν τις Μητροπόλεις στη Μακεδονία μας, αλλά και τις δικαιολογημένες ανησυχίες του κυρίαρχου λαού και σύσσωμου του Οικουμενικού Ελληνισμού σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικό θέμα.

Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου το τελευταίο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος, πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μιας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης.
Υπογράμμισε, τέλος, ότι στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεων των κληρικών και λαϊκών μελών της, η Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου