Πόλη & Ζωή: Οι θέσεις της παράταξης για το «Σκοπιανό»


Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο fb, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Δράμας «Πόλη & Ζωή», Μιχάλης Μλεκάνης, καταθέτει τις απόψεις της παράταξης για το «Σκοπιανό» και παράλληλα ανακοινώνει πως πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων είναι αναγκαίο να προηγηθεί σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να υπάρξει προκαταρκτική αλλά ουσιαστική συζήτηση και να διαμορφωθεί μία πρόταση που θα εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη βούληση των Δραμινών.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας
συζητάει για την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας καλείται την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου να συζητήσει την έκδοση ψηφίσματος για την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων.


Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, επειδή η εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι για την έκδοση ψηφισμάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναγκαίο να έχει υπάρξει κάποια προεργασία και επειδή επιθυμούμε να προκύψει στο Δημοτικό Συμβούλιο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατά τη συζήτηση του τόσο σοβαρού εθνικού θέματος, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να προηγηθεί σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να υπάρξει προκαταρκτική αλλά ουσιαστική συζήτηση και να διαμορφωθεί μία πρόταση που θα εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη βούληση των Δραμινών. 

Ο Μιχάλης Μλεκάνης
Για τους λόγους αυτούς, τη Δευτέρα 22-1 θα κατατεθεί εγγράφως σχετική πρόταση προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι για το μείζον αυτό εθνικό θέμα οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος που οι περιστάσεις απαιτούν και να το αντιμετωπίσουμε με ενότητα και ομοψυχία.
Το χειρότερο αποτέλεσμα θα είναι άγονες ή σκόπιμες αντιπαραθέσεις και η αποτροπή τους αποτελεί ευθύνη όλων μας.
Εκτός από την πρότασή μας για την διαδικασία της συζήτησης, καταθέτουμε και τις βασικές μας παραδοχές:
Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και όποιος άλλος το χρησιμοποιεί ή το έχει δανειστεί από την ελληνική γλώσσα ή το σφετερίζεται και δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί ούτε για να προσδιορίσει την εθνική του ταυτότητα ούτε για να δώσει όνομα στη γλώσσα του λαού του.
Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε και δεν υπάρχει.
Η επιμονή της χρήσης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το Κράτος των Σκοπίων είναι σκόπιμη και σε καμία περίπτωση αθώα, καθόσον παράλληλα προβάλλονται ή υποκρύπτονται ακατανόητες αλυτρωτικές βλέψεις.
Η απάλειψη και εξαφάνιση κάθε επίσημης αναφοράς που προβάλλει ή υποκρύπτει αλυτρωτικές βλέψεις είναι προϋπόθεση για συζήτηση επί των προτάσεων στο θέμα της ονομασίας.
Εάν αυτό δεν συμβεί, κάθε λογικός άνθρωπος, πολύ περισσότερο κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ, κατανοεί ότι η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο όνομα του Κράτους των Σκοπίων δεν αποτελεί λύση του προβλήματος, αλλά θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή μας, κάτι που σίγουρα δεν επιθυμεί κανείς.
Θεωρούμε ότι το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων πρέπει να λυθεί το συντομότερο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή κάθε «λύση».
Διαπιστώνουμε ότι κατατίθενται προτάσεις για ονομασία που πιθανή αποδοχή τους είναι χειρότερη από την «μη λύση» του προβλήματος της ονομασίας.
Σήμερα, και ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να αφουγκραστεί την πραγματική βούληση του λαού, να λάβει υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις και τη θέση της χώρας στην Ευρώπη και τον κόσμο και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της χώρας και στις επόμενες γενιές, να λάβει μια απόφαση που θα μας πείθει για την ορθότητά της και θα μας κάνει εθνικά υπερήφανους.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου