Δύο μαθητές του 1ου Λυκείου Δράμας στο Στρασβούργο


Δύο μαθητές της δευτέρας τάξης του 1ου Λυκείου Δράμας θα εκπροσωπήσουν τη Δράμα και την περιφέρεια μας σε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος EUROSCOLA.

Οι Δραμινοί μαθητές που θα πάνε Στρασβούργο είναι η Παπαδοπούλου Ευτέρπη και ο Ζαχαράκης Ιωάννης, μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Δράμας, μετά από συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του προγράμματος EUROSCOLA.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 217 μαθητές και μαθήτριες από 35 σχολεία για να επιλεχθούν είκοσι τέσσερις. Η ημερίδα στην οποία θα συμμετάσχουν στο Στρασβούργο,  θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου 2018.

«Για το 1ο Λύκειο είναι σημαντικό να έχουμε τέτοιες διακρίσεις που δείχνουν το εκπαιδευτικό κλίμα του σχολειού και ανταμείβουν την προσπάθεια των μαθητών μας. Συμμεριζόμαστε τη χαρά της Ευτέρπης και του Γιάννη, συγχαίρουμε και τις οικογένειές τους• παράλληλα συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Δράμας Βασίλης Συμεωνίδης, εκφράζοντας και τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Το πρόγραμμα EUROSCOLA
Με το πρόγραμμα EUROSCOLA προσφέρεται η δυνατότητα σε νέους ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν.
Οι συναντήσεις γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο, και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. 
Οργανώνονται πολλές φορές τον χρόνο με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης.
Ορισμένες φορές και με μαθητές που προέρχονται από υποψήφια για ένταξη κράτη.
Σε κάθε EUROSCOLA, προετοιμασμένοι στα σχολεία τους, συγκεντρώνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο,  500 περίπου έφηβοι.

Για την σημαντική αυτή επιτυχία μίλησαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5  ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Δράμας Βασίλης Συμεωνίδης και οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Δράμας που θα πάνε στο Στρασβούργο, Παπαδοπούλου Ευτέρπη και ο Ζαχαράκης Ιωάννης.

Ακούστε τη συνέντευξη στον ALPHA NEWS 95,5:

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου