Μπλούχος Κωνσταντίνος: Η υποστελέχωση στο νοσοκομείο Δράμας είναι τραγική


Την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης στο πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Δράμας επεσήμανε σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του συλλόγου γιατρών του νοσοκομείου Δράμας Μπλούχος Κωνσταντίνος.

Αφού τόνισε ότι ο ρόλος των αναισθησιολόγων είναι εξαιρετικά σημαντικός και το έργο τους πρωταγωνιστικό, στην προεγχειρητική, χειρουργική και μετεγχειρητική διαδικασία, ανέφερε πως η κατάσταση είναι πλέον οριακή και η υποστελέχωση τραγική, σε όλες τις ειδικότητες γιατρών αλλά κυρίως στην ειδικότητα του αναισθησιολόγου.

«Έχουν μείνει πλέον μόνο δυο μόνιμοι αναισθησιολόγοι και εννοείται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έρθουν στο νοσοκομείο Δράμας τουλάχιστον άλλοι δύο αναισθησιολόγοι».

Ξεκαθάρισε δε πως παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει και γίνονται προσπάθειες από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου να αποκατασταθεί το πρόβλημα, ουσιαστικά η λύση του είναι θέμα πολιτικής βούλησης και εναπόκειται στις πρωτοβουλίες που οφείλει να λάβει η ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Ο κ. Μπλούχος ανέφερε πως κυρίαρχο θέμα στο νοσοκομείο Δράμας είναι και αυτό της έλλειψης ειδικευόμενων γιατρών, των οποίων ο ρόλος είναι εξίσου σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία όλων των μονάδων.

Πάντως τόνισε με έμφαση ότι το βασικό επιχείρημα στις διεκδικήσεις της Δράμας όσον αφορά τις δημόσιες δομές υγείας, πρέπει να είναι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν στη διάθεση του νοσοκομείου, δίνουν ένα σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα στο νοσοκομείο μας σε σχέση με νοσοκομεία άλλων πόλεων πολύ πιο φημισμένα.  

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Μπλούχου Κωνσταντίνου:
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου