Αντιδράσεις πολιτών και φορέων για το κλείσιμο της Πειραιώς στο Καλαμπάκι


Έντονες και οργανωμένες είναι οι διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων του δήμου Δοξάτου στην απόφαση της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα του Καλαμπακίου.


Σύσσωμες οι κοινωνίες του Καλαμπακίου και των γύρω χωριών ζητούν την ανάκληση της απόφασης ισχυριζόμενοι ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους αγρότες, τους επιχειρηματίες αλλά και τους συνταξιούχους δεκάδων χωριών που εξυπηρετούνται στο Καλαμπάκι.


Τα ψηφίσματα- διαμαρτυρίες των τοπικών κοινοτήτων του δήμου αλλά και της Νικήσιανης, της Γεωργιανής και άλλων χωριών - οι κάτοικοι των οποίων εξυπηρετούνται από την μοναδική τράπεζα του Καλαμπακίου - έχουν σταλεί ήδη στην τράπεζα, η οποία δεν φαίνεται πρόθυμη να αλλάξει την απόφαση της.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλαμπακίου Γρηγόρης Βέτος αφού εξέφρασε την λύπη του για την απόφαση αυτή της τράπεζας, τόνισε πως αν κλείσει το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Καλαμπάκι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες που εξυπηρετούνται από αυτό.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Καλαμπακίου Γρηγόρης Βέτος 
Μάλιστα ανέφερε ότι πέραν των αγροτών και των επιχειρηματιών είναι και ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού το οποίο είναι γερασμένο και δεν έχει γνώση των νέων μεθόδων συναλλαγής με τις τράπεζες αλλά είναι συνηθισμένο στην εξυπηρέτηση μέσα από τα γκισέ των καταστημάτων.

Ο κ. Βέτος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για την εντελώς ξαφνική κίνηση της τράπεζας.
«Ακόμη και οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα, το έμαθαν μια μέρα πριν από εμάς» είπε ο κ. Βέτος και αναρωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους η τράπεζα δεν άφησε κανένα χρονικό περιθώριο σε όλους τους πελάτες της, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Καλαμπακίου.

«Ζητάμε από τη διοίκηση της τράπεζας να λάβει υπόψη της, την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, τα επιχειρήματα μας και να ανακαλέσει την απόφαση της αυτή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλαμπακίου.  

Alpha News 95,5

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου