Θύελλα στο fb μετά την ανάρτηση του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» για φόλες στη Χωριστή.
Θύελλα ξέσπασε μετά την καταγγελία - ανάρτηση του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» ότι στη Χωριστή, κάποιος ή κάποιοι έριξαν φόλες σε διάσπαρτα σημεία, τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα να ξεψυχήσουν αβοήθητα τουλάχιστον επτά αδέσποτα και πολλές γάτες.
Δεκάδες κάτοικοι της Χωριστής αντέδρασαν στη συγκεκριμένη καταγγελία σχολιάζοντας αρνητικά την ανάρτηση, με σχόλια τους στο λογαριασμού του συλλόγου στο fb ενώ από την άλλη, αρκετοί φίλοι του συλλόγου και φιλόζωοι απαντούν και επιχειρούν να υπερασπιστούν τον σύλλογο όσον αφορά την πρωτοβουλία του, να δημοσιοποιήσει το συμβάν.
Οι αντιδρώντες εστιάζουν στο σημείο εκείνο της ανάρτησης όπου ο σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» συνδέει την παρέλαση του καρνάβαλου με το αποτρόπαιο αυτό γεγονός αναφέροντας: «Την ερχόμενη Καθαρά Δευτέρα η παρέλαση καρναβαλιού στην πλατεία της
Τα γεγονότα οδηγούν αναπόφευκτα σε σκέψεις για εκκαθάριση αδέσποτων από τους δρόμους της».
Κάτοικοι της Χωριστής ζητούν από το σύλλογο να ανακαλέσει και σημειώνουν ότι δεν πρέπει να συνδέουν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας, αυτό το συμβάν με το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του Καρναβαλιού της Χωριστής, το οποίο πραγματοποιείται εδώ και 100 χρόνια στο χωριό.
Μάλιστα ορισμενοι αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον των διαχειριστών της σελίδας.
Από την άλλη, αρκετοί  χρήστες επιβραβεύουν την στάση του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» για την ανάρτηση τους και δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να συμπαρασταθούν στο σύλλογο.
Πάντως ο Σύλλογος προέβη σε νέα ανάρτηση – απάντηση με τίτλο

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι ο καθρέφτης του πολιτισμού και της παιδείας μας. Το γόητρο της Χωριστής (όπως και οποιουδήποτε άλλου χωριού ή πόλης όπου διαπράττονται αντίστοιχες φρικαλεότητες) δεν πλήττεται από τη δημοσιοποίηση των γεγονότων, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Αμαυρώνεται, αντιθέτως, από τις βάναυσες, μαζικές εκκαθαρίσεις των πληθυσμών των αδέσποτων, οι οποίες προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη.
Κανείς δεν στιγματίζει τον πληθυσμό ενός χωριού στο σύνολό του, ούτε βεβαίως του προσάπτει συλλήβδην την ευθύνη για το άγος της πρόσφατης θανάτωσης των ζώων, η οποία άλλωστε προκάλεσε την οργή και τη θλίψη πολλών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όπως καταδεικνύουν τα σχόλια. Αυτό που επισημαίνεται στην ανάρτηση του Συλλόγου είναι ότι ο χρόνος τέλεσης αυτών των αξιόποινων πράξεων, παραμονές των καθιερωμένων ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων, δημιουργεί αναπόφευκτους συνειρμούς.
Όσον αφορά την καταγγελλόμενη επιθετική συμπεριφορά σκυλιών, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή αποτελεί αμυντικό μηχανισμό που πηγάζει από προγενέστερα περιστατικά κακομεταχείρισης. Εφόσον ενδιαφέρεστε όμως για την ακεραιότητα των συμπολιτών σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να στραφείτε στις αρμόδιες αρχές για την καταγγελία των διαπραχθεισών εγκληματικών ενεργειών, ώστε να εντοπιστούν οι διαταραγμένοι αυτουργοί τους, οι οποίοι δυσφημούν την κοινότητά σας και είναι δυνητικά επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο. Καθότι είναι πλέον απολύτως τεκμηριωμένη από τα ερευνητικά και τα εμπειρικά δεδομένα και σε γνώση των διωκτικών αρχών η συσχέτιση της κακοποίησης ή της θανάτωσης των ζώων με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και πιθανά κρούσματα επιθετικότητας εναντίον άλλων ανθρώπων εν γένει.
Όσο για την προτροπή «να κάνουμε κάτι» (η οποία αποτελεί συχνή επωδό), ο Σύλλογος μας αποδεδειγμένα είναι όχι απλώς ο πιο (αν όχι ο μόνος) ενεργός και δραστήριος φιλοζωικός φορέας της πόλης μας αλλά αυτά που κάνει είναι καθ’ υπέρβαση των δυνάμεων του. Δεν αρκούν όμως για να υποκαταστήσουν την ανεπάρκεια των δημοτικών αρχών, το γενικότερο έλλειμμα ζωοφιλικής και περιβαλλοντικής παιδείας, την αδιαφορία και την ανευθυνότητα μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας.
Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και τους λεονταρισμούς, οι οποίοι δεν μας αγγίζουν. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουμε πιο ενεργοί, συμμετοχικοί, υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες. Και όχι να θιγόμαστε ή να κινητοποιούμαστε μόνο όταν πρόκειται για φιέστες και φολκλόρ. Να ζητήσουμε από τους αρμόδιους να μας εκθέσουν το σχεδιασμό τους, να μας παρουσιάσουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, στόχους, δράσεις και απτά αποτελέσματα. Να απαιτήσουμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου και την πάταξη των εγκλημάτων κατά των ζώων. Να καταγγέλλουμε οποιοδήποτε περιστατικό κακομεταχείρισης υποπίπτει στην αντίληψή μας. Να αποτρέψουμε την εμπέδωση της ατιμωρησίας στους ενόχους και τους πιθανούς επίδοξους μιμητές τους. Είναι ευθύνη όλων μας. Αρκετά έχουμε γίνει περίγελος διεθνώς με την τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας στη διαχείριση των αδέσποτων και με τη συστηματική, ενεργητική ή παθητική κακοποίησή τους.

Διαβάστε στη διεύθυνση του συλλόγου στο fb τα σχόλια:Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου